Invamopolla ajanut tukevasti humalassa – jalankulkijat väistelivät Lahden keskustassa

Anne Honkanen

Poliisipartio sai perjantaina päivällä tehtäväkseen pysäyttää miehen, joka hätäkeskuksen mukaan ajoi invamopolla päihtyneenä Lahden keskustassa jalkakäytävällä.

Partio tavoittikin tiedotteen mukaan invamopoilijan Vesijärvenkadun ja Aleksanterinkadun risteyksestä.

Mies puhalsi poliisin alkometriin lukeman, joka vastaa noin 2,6 promillea. Lisäksi poliisi kertoo olevan syytä epäillä, että mies oli käyttänyt huumausaineita.

Poliisin mukaan kuljettaja oli ajanut invamopolla jalkakäytävillä siten, että jalankulkijat olivat joutuneet väistämään ajoneuvoa. Lisäksi kuljettaja oli kaatanut mopon Lahden keskustassa kesken ajelun.

Poliisin mukaan kuljettajalla ei kuitenkaan ollut tarvetta invamopon käyttämiseen. Mies ei pystynyt kertomaan poliisille syytä invamopolla ajeluun tai sitä, mistä hän oli saanut kulkupelin käsiinsä.

Poliisi otti miehen kiinni ja toimitti hänet poliisin säilöön.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

15-vuotias mopoautoilija törmäsi mönkijään Lahdessa – epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 2. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 3. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 4. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 5. Henkilöauto suistui tieltä ja syttyi palamaan Hartolassa
 6. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 7. Hankejohtaja rauhoittelee huolia hyvinvointiyhtymän yhteisyrityksestä: "Toivoisin, että henkilöstö antaisi tähän mahdollisuuden"
 8. Kisapuiston stadionin tekonurmi rauhoitetaan muutamaksi päiväksi kesäkuussa, laatutestaajat tulevat taas mittauksineen
 9. Tulipalon sammutustyö jatkui koko perjantain Purkupihan palopaikalla Lahden Jokimaalla - "Varaudumme jatkamaan yön yli"
 10. Lapsiseksirikosten tutkinta-aikoja pyritään lyhentämään, ensin kartoitetaan pullonkauloja
 11. FC Lahti odottaa yleisömäärälinjauksia heinäkuulle, suunnitelmat yli 500 katsojan ottamiselle ovat olemassa
 12. Lahtelaismiehellä huume-epäily Lahdessa ja Kotkassa
 13. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 14. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista
 15. Kysely kymmenelle suurelle kaupungille: Lastensuojeluilmoitusten määrä vajosi jopa puoleen, kiireellisiä sijoituksia paikoin enemmän

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.