Hämeessä yritykset elvyttäisivät kotitalousvähennyksiä kasvattamalla

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Hämeen yritykset elvyttäisivät taloutta suurentamalla kotitalousvähennystä ja puolittamalla omavastuuosuuden. Hämeen kauppakamarin alueen yrityksistä 85 prosenttia suhtautui kyselyn mukaan erittäin myönteisesti tai myönteisesti näihin keinoihin.

- Lisäksi 80 prosenttia yrityksistä piti ravintolaruuan ja anniskelun arvonlisäveron alentamista väliaikaisesti 10 prosenttiin hyvänä elvytystoimenpiteenä, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen tiedotteessa.

Hämäläisyritykset suhtautuivat myönteisesti myös nopeasti käynnistettäviin tiestön korjaus- ja parannusinvestointeihin. Niitä kannatti 75 prosenttia vastanneista.

Koronakyselyssä Hämeen yrityksistä 55 prosenttia kertoo, että henkilöstön määrä on pysynyt ennallaan tai kasvanut koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta.

- Edelleen hämäläisyrityksissä on positiivista halua pitää henkilöstö töissä epävarmuudesta huolimatta, Eerikäinen arvioi.

Vastanneista yrityksistä 91 prosenttia kertoo koronaviruksen jo vaikuttaneen tai vaikuttavan yritystoimintaan. Konkurssiriski on edelleen korkea 26 prosentilla vastaajista. Yrityksistä 77 prosenttia kertoo, että koronavirusepidemia on vaikuttanut liikevaihtoon negatiivisesti, ja seuraavan kahden kuukauden aikana vain 13 prosenttia arvioi liikevaihtonsa pysyvän ennallaan tai kasvavan.

- Tilanne ei ole heikentynyt edellisestä kyselystämme, ja lievää optimismia on yritysten vastauksissa, mutta edelleen kokonaistilanne on hyvin synkkä, Eerikäinen sanoo.

Kauppakamarien kysely tehtiin 18. toukokuuta. Hämeen kauppakamarin alueella vastanneita yrityksiä oli 176. Edellinen kysely tehtiin 4.5.2020.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut