Lahden Talot asuttaa nyt myös mehiläisiä - "Asukkaille mukavaa seurattavaa"

Kaupungin vuokrataloyhtiö Lahden Talot osallistuu Ylen Pelasta pörriäinen -kampanjaan. Yhtiö vei viime viikolla puulaatikoista rakennetun mehiläispesän mukkulalaisen vuokratalon pihaan.

Timonkatu 5:n mehiläispesä sijaitsee aivan niityn läheisyydessä. Sen ympärille on asennettu kevyt aitaus ilkivallan estämiseksi. Nurmikosta on myös rajattu alue muun muassa edistämään niittykasvien leviämistä, tuomaan asukkaille silmäniloa ja parantamaan mehiläisten pölyttämismahdollisuuksia.

- Niitty oli Timonkadun asukastoimikunnan puheenjohtaja Mika Kuisman idea. Hän haki niitylle omatoimisesti EU-rahoitusta ja on tehnyt kylvötyön talkoohengessä, kertoo Lahden Talojen ympäristöpäällikkö Elina Rantanen tiedotteessa.

Rantasen mukaan mehiläisiin perehtynyt Kamran Fakhimzadeh käy pari kertaa viikossa hoitamassa pesää. Fakhimzadeh on koulutukseltaan maatalous- ja metsä­tieteiden tohtori. Hän väitteli tohtoriksi mehiläissairauksista vuonna 2001.

- Asukkaat saavat mukavaa seurattavaa mehiläisistä ja niiden hoidosta. Tarkoituksena on järjestää myös tilaisuus, jossa Fakhimzadeh kertoo lapsille ja muille asukkaille pörriäisten elämästä ja pölytyksen tärkeydestä, sanoo Rantanen.

Lahden Talojen isännöintipäällikön Matti Koskisen mukaan mehiläispesiä saatetaan tuoda kesällä 2021 useammankin kerrostalon pihalle.

- Kesän jälkeen teemme päätöksiä mehiläistohtorilta ja asukkailta saadun palautteen perusteella, Koskinen sanoo.

Mehiläistohtori tekee työtä lajin tuntemisen eteen – "Jos mehiläiset katoavat, me kuolemme nälkään"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut