Koronavirus näkyy myös Hämeenmaan kesätyörekryssä: paikkoja tarjolla tuntuvasti vähemmän kuin edellisvuosina

Hämeenmaa työllistää normaalisti nuoria muun muassa ruokakauppoihin ja hotelli- ja ravintolatoimintaan. Arkistokuva. Elena Liseytseva

Sohvi Auvinen

Osuuskauppa Hämeenmaa työllistää tulevana kesänä yli 200 kesätyöntekijää. Normaalioloissa Hämeenmaa tarjoaisi kesätyöpaikan noin tuhannelle nuorelle, mutta tämän kevään koronaviruspandemiasta ja siitä aiheutuvista poikkeuksellisista työskentelyolosuhteista johtuen määrä on tänä vuonna normaalia alhaisempi.

Suomi-rata vauhtiin ja lisää energiaremontteja – näin puolueiden ryhmänjohtajat jakaisivat rahaa koronaelvytykseen

Määrään ei ole laskettu mukaan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita.

– Heidän osaltaan seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä, ja päätämme heidän palkkauksestaan vasta myöhemmin. Jos päätämme ottaa Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita, voimme tarjota paikan noin 50 nuorelle harjoittelijalle, Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti kertoo Hämeenmaan tiedotteessa.

Kesätyöntekijöiden tarvetta vähentää jonkin verran myös se, että osa Hämeenmaan vakituisista työntekijöistä on siirtynyt työskentelemään poikkeusaikana esimerkiksi ruokakauppoihin ja -marketteihin.

– Siirtämällä muiden toimialojemme työntekijöitä väliaikaisesti sinne, missä lisätyövoimaa on kaivattu, olemme onnistuneet välttämään merkittävästi lomautuksia, Virtainlahti sanoo.

Kun hotelli- ja ravintolaliiketoimintaa päästään vähitellen käynnistämään, saattaa kesätyöntekijöille olla tämänhetkistä arviota jopa hieman isompi tarve Hämeenmaan myymälöissä.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä koko kesän ajan, Virtainlahti jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.