Kuntoportaita, skeittiparkkeja ja ulkokuntolaitteita – kaupunkilaiset haluavat Lahteen ennen kaikkea lisää liikuntamahdollisuuksia

Tällä hetkellä ulkokuntolaitteita löytyy Lahdesta esimerkiksi Ankkurin rantapromenadilta. Elena Liseytseva

Sohvi Auvinen

Lahtelaiset lähettivät 713 ideaa osallistuvan budjetoinnin ideointivaiheeseen, kertoo Lahden kaupunki. Ideoita kerättiin verkkolomakkeella noin kuukauden ajan huhti- ja toukokuussa.

Eniten ideoita tuli liikuntamahdollisuuksien lisäämisestä, kuten kirsikkapuistoista, kuntoportaista, skeittiparkeista ja ulkoliikuntalaitteista. Muita suosittuja ideoita olivat leikkipuistot, grillipaikat, pyörätiet, roskikset ja koirapuistot. Eniten ideoita tuli keskustan alueelle. Myös Launeen perhepuisto ja sen ympäristö keräsivät paljon ideoita.

Seuraavaksi ideat etenevät kaupungin asiantuntijoiden arvioitavaksi, ja osaa ideoista kehitetään elokuussa avoimissa työpajoissa yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Elo-syyskuun vaihteessa yhdessä kehitetyt ideat tuodaan kaikkien lahtelaisten äänestettäviksi. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat vuoden 2021 loppuun mennessä.

Kaupunki on varannut ideoiden toteuttamiseen yhteensä 100 000 euroa. Lahti on jaettu sivistyksen palvelualueen jaon mukaisesti itäiseen, pohjoiseen ja eteläiseen suuralueeseen. Kunkin alueen ideoiden toteuttamiseen on varattu 25 000 euroa, jonka lisäksi koko kaupunkia koskevia ideoita varten on varattu 25 000 euroa.

Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon, kerrotaan Kuntaliiton verkkosivuilla.

Lahdessa osallistuvan budjetoinnin yhteistyökumppanina on Tampereen Yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun EmPaci, EU Baltic SeaRegion –hanke.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut