Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kaksi Orimattilan Peltolan päiväkodin ryhmää saattaa siirtyä väistötiloihin suunniteltua aiemmin, päiväkodin vanhassa osassa mikrobivaurio

Orimattilassa toimivan Peltolan päiväkodin toimintaa saatetaan siirtää väistötiloihin aiottua nopeammin. Orimattilan kaupunki on ryhtynyt selvittämään, voiko päiväkodin vanhan osan toiminta siirtyä väistötiloihin entiseen vanhainkoti Koivikkoon jo alkukesällä. Kahden päiväkotiryhmän oli tarkoitus aloittaa toiminta väistötiloissa elokuun alussa.

Siirtymistä halutaan nopeuttaa, sillä päiväkodin henkilökunnan käytössä olevien tilojen rakenteista on löytynyt mikrobivaurio. Havaittu vauriokohta sijaitsee rakennuksen ulkoseinässä. Tilapalvelu on 6. toukokuuta poistanut käytöstä päiväkodin johtajan huoneen ja viereisen taukotilan. Näissä tiloissa on tehty toimenpiteitä, joilla estetään ilmayhteys muualle rakennukseen.

Muualla päiväkodissa ei ole havaittu vaurioita, jotka välittömästi estäisivät käyttämästä tiloja, kaupungin tiedotteessa kerrotaan. Toimintaa vanhalla puolella ei kuitenkaan ole tarpeen jatkaa, jos Koivikon väistötilat saadaan valmiiksi jo touko-kesäkuun aikana.

Peltolan päiväkodin vanhassa osassa on tehty viime kuukausina useita sisäilmaa parantavia toimenpiteitä. Samaan aikaan rakennuksen kuntoa on tutkittu ja sisäilmaa seurattu jatkuvasti.

Rakennuksen uudessa osassa ei ole todettu ongelmia.