Kaksi Orimattilan Peltolan päiväkodin ryhmää saattaa siirtyä väistötiloihin suunniteltua aiemmin, päiväkodin vanhassa osassa mikrobivaurio

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Orimattilassa toimivan Peltolan päiväkodin toimintaa saatetaan siirtää väistötiloihin aiottua nopeammin. Orimattilan kaupunki on ryhtynyt selvittämään, voiko päiväkodin vanhan osan toiminta siirtyä väistötiloihin entiseen vanhainkoti Koivikkoon jo alkukesällä. Kahden päiväkotiryhmän oli tarkoitus aloittaa toiminta väistötiloissa elokuun alussa.

Siirtymistä halutaan nopeuttaa, sillä päiväkodin henkilökunnan käytössä olevien tilojen rakenteista on löytynyt mikrobivaurio. Havaittu vauriokohta sijaitsee rakennuksen ulkoseinässä. Tilapalvelu on 6. toukokuuta poistanut käytöstä päiväkodin johtajan huoneen ja viereisen taukotilan. Näissä tiloissa on tehty toimenpiteitä, joilla estetään ilmayhteys muualle rakennukseen.

Muualla päiväkodissa ei ole havaittu vaurioita, jotka välittömästi estäisivät käyttämästä tiloja, kaupungin tiedotteessa kerrotaan. Toimintaa vanhalla puolella ei kuitenkaan ole tarpeen jatkaa, jos Koivikon väistötilat saadaan valmiiksi jo touko-kesäkuun aikana.

Peltolan päiväkodin vanhassa osassa on tehty viime kuukausina useita sisäilmaa parantavia toimenpiteitä. Samaan aikaan rakennuksen kuntoa on tutkittu ja sisäilmaa seurattu jatkuvasti.

Rakennuksen uudessa osassa ei ole todettu ongelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 2. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 3. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 4. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 5. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 6. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 7. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 8. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 9. MV-oikeudenkäynnissä syytetyn Johan Bäckmanin tuomio lieveni selvästi – Janitskinin tuomioon hovi ei ottanut kantaa
 10. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
 11. Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään
 12. Taksimatkustajalta puuttuivat Lahdessa rahat, mutta monenlaista epäilyttävää oli mukana
 13. Poliisi pysäytti katsastamattoman auton Asikkalassa, kuskin kunnossa sanomista
 14. Tilauskirjat: Korona iski ilmailualan pintakäsittelylaitoksiin erikoistuneen lahtelaisen Galvatekin liiketoimintaan kovaa – miljoonien tilaukset lykkääntyivät, mutta katse on jo käännetty valoisaan tulevaisuuteen
 15. Kadonnut 22-vuotias nainen löytyi kunnossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.