Lahtelaiset galleriat availevat oviaan uudelleen, Nuovoon pääsee jo

Thomas Nyqvist esitteli kookkaita öljyväritöitään Nuovossa maaliskuussa. Taustalla maalaus The Garden of Earthly Delights. Sami Lettojärvi
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Lahtelaiset taidegalleriat käynnistelevät toimintaansa uudelleen koronatauon jälkeen. Galleria Nuovo avasi ovensa jo keskiviikkona, ja galleria Uusi Kipinä avautuu kesäkuussa.

Nuovo jatkaa Thomas Nyqvistin Recombinations-näyttelyä, joka on ollut galleriassa odottamassa. Näyttely ehti avautua maaliskuun alussa, ennen kuin koronarajoitukset astuivat voimaan.

– Tulethan terveenä ja turvaetäisyyksiä noudattaen, Nuovo viestittää Facebookissa.

Nyqvistin taulut ovat esillä Nuovossa toukokuun loppuun saakka. Tälle keväälle aiemmin sovittu Sakari Marilan näyttely siirtyy sen tieltä syksylle.

Galleria Uusi Kipinä avaa ovensa varsinaisesti vasta 2. kesäkuuta. Gallerian yhteydessä toimivasta taidelainaamosta voi kuitenkin käydä noutamassa etukäteen varattuja teoksia jo torstaista lähtien. Asiasta täytyy kuitenkin sopia gallerian kanssa erikseen.

Kesäkuun taiteilijat Kipinässä ovat Salla Sillgren, Ritva Larsson, Siina Levonoja ja Heli Lundström.

– Pintojen puhtaana pitämisestä ja turvaväleistä pidetään huolta. Myös käsidesiä on saatavilla asiakkaille, galleria tiedottaa.

Galleriaa pyörittävän Kauno-taiteilijayhdistyksen mukaan taidelainaamon toiminta on vilkastunut huomattavasti koronapaussin aikana. Lainaajia on ollut myös aiempaa enemmän muualta kuin Lahdesta.

– Suuntaus on alkanut jo ennen eristystä, mikä kertoo valtakunnallisesti lisääntyneestä taideostajien kiinnostuksesta Lahden Taidelainaamon taiteilijoita kohtaan, yhdistys luonnehtii tiedotteessaan.

Poikkeusolojen aikana Kauno on pyörittänyt sosiaalisen median kanavillaan Karanteenigalleriaa, jossa on esitelty poikkeusaikaa kommentoivia teoksia ja haastateltu taiteilijoita.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut