Lahti Historic Rally jouduttiin perumaan

Lahti Historic Rally jää tänä vuonna ajamatta. Kuva viime vuoden kilpailusta. Juha Peurala

ESS

Elokuussa kilpailukalenterissa ollut Lahti Historic Rally peruuntuu. Kilpailun järjestelytoimikunta katsoi, että koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien rajoitusten vuoksi ulkomaalaisten kilpailijoiden mahdollisuudet saapua tapahtumaan olivat käyneet epätodennäköisiksi.

– Vaikka elokuun alkaessa rajat aukeaisivat, pitäisi varma tieto asiasta ulkomaalaisilla kilpailijoilla olla jo pian, jotta matkasuunnitelmia lauttamatkoineen ja lentoineen voisi suunnitella. Kokonaisuutena yhtälössä on liikaa muuttuvia osioita, joihin järjestäjällä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Taloudellisestikaan kilpailusta olisi noin vaikealla yhtälöllä hyvin vaikea saada kannattavaa, järjestäjät tiedottivat tiistaina.

Lahden-osakilpailu on osa Historicin EM-sarjaa. Sarjan oli määrä alkaa jo maaliskuussa Espanjassa, mutta kyseinen kilpailu ja sen jälkeen viisi muutakin kisaa on joko siirretty tai jouduttu perumaan. Syyskuun osakilpailu Italiassa ja lokakuun kisa Sveitsissä ovat vielä paikallaan alkuperäisessä kalenterissa.

Lahti Historic Rally oli määrä ajaa 14.–15. elokuuta. Järjestäjät ovat suunnanneet katseet tulevaisuuteen ja hakeneet kansainvälistä kilpailua ensi vuodelle.

Järjestelytoimikunta on toiveikas, että kansallinen Top Building Ralli saataisiin järjestettyä tänä vuonna. Lopulliset päätökset tehdään kesäkuun alkupuolella.

– Kilpailu mahdollisesti voitaisiin ajaa yksipäiväisenä kotimaisten kilpailijoiden voimin, hyödyntäen Lahti Historic Rallyn toisen ajopäivän reittiä, nuotituspäivän ollessa perjantai. Mahdollisesti kilpailu voisi olla sarjakilpailu esimerkiksi kotimaiselle Historic-sarjalle tai vaikkapa F-Rallisarjalle joilta on jäänyt alkukaudella kilpailuja ajamatta, tiedottaja Jani Seppälä kertoi.

Lahti Historic Rally ry:n muodostavat nykyisin neljä paikallista seuraa: Heinolan Urheiliautoilijat (UA), Lammin UA, Lahden UA ja Päijät-Hämeen UA. Sään tai koronaviruksen vuoksi jokaiselta seuralta on kariutunut yksi kilpailu. Taloudellisesti olisi tärkeää saada edes jotakin tuottoa kuluvalle vuodelle, yhdistys tiedotti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu todennäköisesti perjantaiaamuun saakka, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo
 3. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 4. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 5. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 6. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 7. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 8. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 9. Padasjoen maastopalopaikalla sammutettiin torstai-iltana vielä kytöpesäkkeitä
 10. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 11. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 12. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 13. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 14. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 15. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.