Lahti Historic Rally jouduttiin perumaan

Lahti Historic Rally jää tänä vuonna ajamatta. Kuva viime vuoden kilpailusta. Juha Peurala

ESS

Elokuussa kilpailukalenterissa ollut Lahti Historic Rally peruuntuu. Kilpailun järjestelytoimikunta katsoi, että koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien rajoitusten vuoksi ulkomaalaisten kilpailijoiden mahdollisuudet saapua tapahtumaan olivat käyneet epätodennäköisiksi.

– Vaikka elokuun alkaessa rajat aukeaisivat, pitäisi varma tieto asiasta ulkomaalaisilla kilpailijoilla olla jo pian, jotta matkasuunnitelmia lauttamatkoineen ja lentoineen voisi suunnitella. Kokonaisuutena yhtälössä on liikaa muuttuvia osioita, joihin järjestäjällä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Taloudellisestikaan kilpailusta olisi noin vaikealla yhtälöllä hyvin vaikea saada kannattavaa, järjestäjät tiedottivat tiistaina.

Lahden-osakilpailu on osa Historicin EM-sarjaa. Sarjan oli määrä alkaa jo maaliskuussa Espanjassa, mutta kyseinen kilpailu ja sen jälkeen viisi muutakin kisaa on joko siirretty tai jouduttu perumaan. Syyskuun osakilpailu Italiassa ja lokakuun kisa Sveitsissä ovat vielä paikallaan alkuperäisessä kalenterissa.

Lahti Historic Rally oli määrä ajaa 14.–15. elokuuta. Järjestäjät ovat suunnanneet katseet tulevaisuuteen ja hakeneet kansainvälistä kilpailua ensi vuodelle.

Järjestelytoimikunta on toiveikas, että kansallinen Top Building Ralli saataisiin järjestettyä tänä vuonna. Lopulliset päätökset tehdään kesäkuun alkupuolella.

– Kilpailu mahdollisesti voitaisiin ajaa yksipäiväisenä kotimaisten kilpailijoiden voimin, hyödyntäen Lahti Historic Rallyn toisen ajopäivän reittiä, nuotituspäivän ollessa perjantai. Mahdollisesti kilpailu voisi olla sarjakilpailu esimerkiksi kotimaiselle Historic-sarjalle tai vaikkapa F-Rallisarjalle joilta on jäänyt alkukaudella kilpailuja ajamatta, tiedottaja Jani Seppälä kertoi.

Lahti Historic Rally ry:n muodostavat nykyisin neljä paikallista seuraa: Heinolan Urheiliautoilijat (UA), Lammin UA, Lahden UA ja Päijät-Hämeen UA. Sään tai koronaviruksen vuoksi jokaiselta seuralta on kariutunut yksi kilpailu. Taloudellisesti olisi tärkeää saada edes jotakin tuottoa kuluvalle vuodelle, yhdistys tiedotti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 3. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 6. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 7. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 8. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 9. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 10. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 11. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 12. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 13. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 14. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla
 15. Viiden mitalin saalis tyydyttäisi Ahkeraa Kalevan kisoista – "Erityisesti lämmittää nuorten ensikertalaisten osanotto"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.