Lahti Historic Rally jouduttiin perumaan

Lahti Historic Rally jää tänä vuonna ajamatta. Kuva viime vuoden kilpailusta. Juha Peurala

ESS

Elokuussa kilpailukalenterissa ollut Lahti Historic Rally peruuntuu. Kilpailun järjestelytoimikunta katsoi, että koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien rajoitusten vuoksi ulkomaalaisten kilpailijoiden mahdollisuudet saapua tapahtumaan olivat käyneet epätodennäköisiksi.

– Vaikka elokuun alkaessa rajat aukeaisivat, pitäisi varma tieto asiasta ulkomaalaisilla kilpailijoilla olla jo pian, jotta matkasuunnitelmia lauttamatkoineen ja lentoineen voisi suunnitella. Kokonaisuutena yhtälössä on liikaa muuttuvia osioita, joihin järjestäjällä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Taloudellisestikaan kilpailusta olisi noin vaikealla yhtälöllä hyvin vaikea saada kannattavaa, järjestäjät tiedottivat tiistaina.

Lahden-osakilpailu on osa Historicin EM-sarjaa. Sarjan oli määrä alkaa jo maaliskuussa Espanjassa, mutta kyseinen kilpailu ja sen jälkeen viisi muutakin kisaa on joko siirretty tai jouduttu perumaan. Syyskuun osakilpailu Italiassa ja lokakuun kisa Sveitsissä ovat vielä paikallaan alkuperäisessä kalenterissa.

Lahti Historic Rally oli määrä ajaa 14.–15. elokuuta. Järjestäjät ovat suunnanneet katseet tulevaisuuteen ja hakeneet kansainvälistä kilpailua ensi vuodelle.

Järjestelytoimikunta on toiveikas, että kansallinen Top Building Ralli saataisiin järjestettyä tänä vuonna. Lopulliset päätökset tehdään kesäkuun alkupuolella.

– Kilpailu mahdollisesti voitaisiin ajaa yksipäiväisenä kotimaisten kilpailijoiden voimin, hyödyntäen Lahti Historic Rallyn toisen ajopäivän reittiä, nuotituspäivän ollessa perjantai. Mahdollisesti kilpailu voisi olla sarjakilpailu esimerkiksi kotimaiselle Historic-sarjalle tai vaikkapa F-Rallisarjalle joilta on jäänyt alkukaudella kilpailuja ajamatta, tiedottaja Jani Seppälä kertoi.

Lahti Historic Rally ry:n muodostavat nykyisin neljä paikallista seuraa: Heinolan Urheiliautoilijat (UA), Lammin UA, Lahden UA ja Päijät-Hämeen UA. Sään tai koronaviruksen vuoksi jokaiselta seuralta on kariutunut yksi kilpailu. Taloudellisesti olisi tärkeää saada edes jotakin tuottoa kuluvalle vuodelle, yhdistys tiedotti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut