Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja vaihtuu

Perttu Kauppinen aloittaa Iltalehdessä huhtikuun aikana.

Etelä-Suomen Sanomien vastaava päätoimittaja ja Mediatalo Esan sisältöjohtaja Perttu Kauppinen on irtisanoutunut ja jättää tehtävänsä kevään aikana.

Kauppinen aloittaa Iltalehden uutispäätoimittajana huhtikuun aikana. Uuden päätoimittajan haku alkaa heti.

Kauppinen on työskennellyt ESS:n päätoimittajana vuodesta 2015 lähtien. Hänen aikanaan lehti on panostanut voimakkaasti digitaaliseen julkaisuun ja tuonut maksulliset sisällöt verkkoon. Painettu sanomalehti on uudistunut tabloidiksi.

- Lähden ESS:stä osin haikein mielin. Mediatalo Esassa on upea porukka ammattilaisia ja olemme saaneet kolmessa vuodessa aikaan paljon. Omistajavaihdoksen jälkeen mahdollisuudet kehittää lehteä entisestään ovat vain parantuneet, Kauppinen sanoo.

- Suuri ikävä tulee tietysti päijäthämäläisiä lukijoita. Yksi maakuntalehden tärkeimpiä arvoja on hyvä suhde lukijoihin. Parasta ja tärkeintä palautetta on ollut, kun ihmiset ovat pysäyttäneet kadulla tai kaupassa ja kertoneet mielipiteensä.

Uuteen työhön Kauppinen kertoo lähtevänsä erittäin innostuneena ja motivoituneena.

- On mahtava palata takaisin valtakunnallisen uutismedian huipulle. Iltalehti ja sen kustantaja Alma Media ovat digitaalisen median edelläkävijöitä.

Etelä-Suomen Sanomien lisäksi Kauppinen on sisältöjohtajana vastannut Itä-Hämeen, Radio Voiman ja Mediatalo Esan kaupunkilehtien sisällöntuotannosta. Ennen Etelä-Suomen Sanomia hän työskenteli vuosina 2004-2014 Helsingin Sanomissa toimituspäällikkönä, esimiehenä, uutispäällikkönä ja toimittajana.

Perttu Kauppinen Radio Voiman haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 2. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 3. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 4. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 5. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 6. Mökki ja auto tuhoutuivat tulipalossa Hartolassa
 7. Tuoliltanousu on hyvä jumppaliike seniorille – liikuntaa ei kannata unohtaa, vaikka ryhmätoiminta on tauolla
 8. LASBin päävalmentaja vaihtuu, uusi luotsi löytyi tiimin sisältä
 9. Hämeen poliisi: Koronavirusepidemia näkyy kotihälytyksissä, perheväkivallan lisääntymisestä on jo merkkejä
 10. ESS:n uusi juttusarja äänikirjoista alkaa - ensimmäisessä osassa perinteinen mies ja liberaali nainen ovat avioliiton raunioilla
 11. Poikkeustila iskee urheiluseuroihin – "Varainhankinta ja yhteistyökumppaneiden saaminen on tässä tilanteessa tosi vaikeaa"
 12. Mitkä Päijät-Hämeen ravintolat myyvät nyt aterioita ruoan noutajille tai kotiinkuljetuksella? Keräämme listaa, kerro meille ravintolastasi
 13. Lahden Lähimmäispalvelu perustaa verkkoon Korvikekerhon paikkaamaan kaupunginosakerhojen toimintaa
 14. Vierumäen Metalli konkurssiin – työntekijät lopettaneet jo vuodenvaihteessa
 15. Hollolan tulos ennakoitua vähemmän pakkasella

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.