Uusi sijainti vai nykyisen parantaminen? Lahti lykkää Esikkopuiston leikkikentän perusparannuksen suunnittelua

Sohvi Auvinen

Lahden kaupungin vihertoimi on päättänyt lykätä Esikkopuiston leikkialueen perusparannushankkeen suunnittelua.

Leikkipuistolle esitettiin saneeraussuunnitelmassa uutta sijaintia. Aktiivisen asukastoiminnan seurauksena alueella on kuitenkin ilmennyt toive, että puisto säilytettäisiin nykyisellä paikallaan. Saneeraussuunnitelma oli nähtävillä 22.4.–6.5. ja kaupunki sai siitä yhteensä 21 palautetta.

Launeen keskuspuiston frisbeegolfrata poistui käytöstä – "Siellä on ollut paljon vaaratilanteita", uusi rata suunnitteilla eteläiseen Lahteen

Mahdollisen sijaintimuutoksen takia perusparannussuunnitelma tulee laatia uudelleen. Nykyinen sijainti ei ole kaupungin mukaan otollinen leikkipuistolle. Uuden suunnitelman laatiminen alkaa syksyllä. Samassa yhteydessä asukkaat voivat kertoa kaupungille mielipiteitään ja näkemyksiään asiasta, ja palaute huomioidaan suunnittelussa.

Leikkialue kerää nykyisellään suuria määriä hulevesiä, ja seisova vesi vaurioittaa leikkivälineiden perustuksia. Lisäksi veden jäätyminen voi aiheuttaa leikkipuiston käyttäjille vaaratilanteita. Siksi leikkipuiston kuivatusta pitäisi parantaa, jos se halutaan säilyttää nykyisellä paikallaan.

Kuivatuksen parantaminen on kaupungin mukaan kallis investointi, eikä tähän ole varauduttu vuoden 2020 talousarviossa. Leikkialueen saneerausta esitetäänkin vuoden 2021 talousarvioon.

Valkoposkihanhia saa hätistää Ankkurin ja Mukkulan uimarannoilta, muttei vielä nurmikoilta, linjasi ely-keskus

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut