Heinolan ulkoilureiteille tehty omia nuotioita – Korvenlammen laavun palo muistuttaa varovaisuudesta tulen kanssa

Tulenteko on sallittu ulkoilureiteillä vain niille tarkoitetuilla paikoilla. Kuva Lahden Lapakistosta. Mirja Hussain

Heinolan monet laavut, kodat ja tulentekopaikat ovat olleet kevään aikana erittäin aktiivisessa käytössä. Liikunnan palvelupäällikön Maria Kaikkosen mukaan on ilmennyt, että virallisten nuotiopaikkojen lisäksi tulia on sytytetty myös muualle.

– Olemme huomanneet, että ulkoilureiteillä on tehty omia nuotiopaikkoja. Tulenteko ulkoilureiteillä on sallittu vain niille tarkoitetuilla paikoilla, Kaikkonen muistuttaa.

Avotulen teko maa-alueella maastossa ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Avotulen teko ja polttopuiden ottaminen vaativat maanomistajan luvan.

Torstai-iltana paloi Korvenlammen laavu ja noin yhdeksän hehtaarin verran maastoa.

– Jokaisella ulkoilijalla tulee olla huolellisuutta ja vastuullisuutta tulen käsittelyssä, Kaikkonen korostaa.

Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn vuoksi ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen. Ilmatieteen laitos ilmoittaa ruohikko- ja metsäpalovaaroista.

Myös silloin, kun varoitus ei ole voimassa, tulee käyttää harkintaa tulenteossa. Tulen jälkisammutuksesta tulee huolehtia aina. Paikalta ei saa poistua ennen kuin tuli ja hiillos on varmasti sammunut tai sammutettu.

Heinolan maastopaloa sammutettiin aamuun saakka - työllisti useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja Rajavartiolaitoksen helikopterin

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut