Näppis: Nyt kannattaa kassojen ja asiakaspalvelijoiden välttää sanoja joissa on s niinkuin kiitos ja tattis. Ei suhahda virus-aerosolit ympäriinsä. Kiitti!

Nyt kannattaa kassojen ja asiakaspalvelijoiden välttää sanoja joissa on s niinkuin kiitos ja tattis. Ei suhahda virus-aerosolit ympäriinsä. Kiitti!

Hei te, jotka käytte lastenne kanssa lähileikkipaikoilla. Älkää jättäkö lelujanne sinne hiekkalaatikkoon, kun sinne pitää mahtua muidenkin leikkimään. Se ei ole mikään leluvarasto. Sitten ollaan kiukkuisia, kun joku ne siirtää tieltä pois.

Pian taas miljoonataskuiset liivimiehet valtaavat torin kahvilat, harvat partahaivenet tutisten.

Korona-aikoina kaipaa etusivulle takaisin positiivareiden mietelauseen.

Eikö Lahti voisi suositella kaupunkilaisille maskin käyttöä? Ainakin kampaajat, optikot, hierojat ym.

Heti kun hengitysmaskeja tulee Suomeen riittäväsi, selvitys niiden käytön tarpeellisuudesta valmistuu. Nyt pitää vatvoa asiaa ja pelata aikaa kun ei niitä ole. Marin ja kumppanit voi huolellisesti miettiä kenellä vastuu.

Marin ei herätä luottamustani, on kuin eksyksissä oleva koulutyttö, joka toistelee ulkoa opittuja lauseita.

Salminen kirjoittaa taas täyttä puppua, ESS 7.5. "Ongelma on se, mitä kiinteillä kustannuksilla ymmärretään." Yrittäjänä ja omistajana minulle niiden ymmärtäminen ei ole mikään ongelma, ottaisit sinäkin selvää. Mihin tuo inhosi yrittäjiä kohtaan perustuu, onko sinua riistetty ja sorrettu?

Kiitos Sanna Marin. Puheesi on selkeää ja ymmärrettävää niin kuin pääministerille kuuluukin.

En tarvitse sos. suhteita. En nyt enkä koronan jälkeen. Hyvä on olla vaikka toisten mielestä täysi nolla. Introvertti 70 plus.

Ei kyse ole hanhien vihaamisesta, vaan siitä, että meidän verorahoilla on Ankkurin ranta rakennettu hyvään kuntoon. On kai väärin, jos ei kaupunkilaiset ja lapset voi viettää aikaansa rannalla ja uimarannalla. Kyllä hanhille löytyy paljon tilaa rauhallisemmilta rannoilta.

Antaa totuudenmukaisen kuvan kyky- ja sivistyspuolueen yleisestä asenteesta erään herran ylimielinen öykkäröinti. Edes edustaja ei osaa käyttäytyä.

Voisiko joku Viisas kertoa, miten Lahti aikoo selvitä valtavasta velkataakastaan. Lahti Energian osittaisesta myynnistä olisi saatu rahaa velkojen lyhentämiseen. Miten suu pannaan, kun korot nousee.

Matti Even Esalainen -juttu hyvin analysoitu. Ei Lahdessa tarvita kaupunkipyöriä, mutta jos saadaan valvottu pyöräparkki, niin sen yhteydessä voisi olla fillarivuokraamo turisteille ja muille satunnaisille pyöräilijöille. Tiedoksi, älypyörätie rakennetaan EU:lta saaduilla Citicap-rahoilla eikä veroeuroilla.

Lahden Kokoomuksen nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään: voi kouria kunhan ei tule syytettä!

Minä kyllä ihmettelen että jotkut kirpputorit on ollut auki. Sinne tuodaan vanhaa tavaraa. Ministerit ei varnaan tienneet sellaisia kauppoja olevankaan.

Olen luullut, että politiikassa valtuutetuilla on muutakin tehtävää kuin miettiä, mikä on seksuaalista häirintää? Lapsellista!

Koska osa kansasta on niin tyhmää, että ohittaa kaupassa käsidesin mennen tullen, voisi paikalla olla henkilö, joka ohjaisi välinpitämättömät asiakkaat käyttämään tarjolla olevaa suojaa.

Olisko Padasjoen asumispalveluissa jollain peiliin katsomisen paikka? Koko korona-aikana ei ole ollut kunnolla hengityssuojia saatavilla. Sairaanhoitajamme palasi virkavapaalta ja hommasi suojat kahdessa päivässä. Kiitos!

Puolustusvoimien tutkimuslaitos PVTUTKL on yhdessä maamme parhaiden asiantuntijoiden kanssa kehittänyt menetelmän hengityssuojainten puhdistamiseksi. Puhdistus perustuu vetyperoksidikaasuun pohjautuvaan menetelmään. Hallitus on ollut jo pidempään huolissaan wc-paperin riittävyydestä kriisiaikoina. STM suunnittelee perustavansa asiantuntijatyöryhmän, jonka tavoitteena on tutkia voitaisiinko kehitellä kotitalouksia varten edullinen käytetyn wc-paperin puhdistuslaite.

En tule ostamaan koskaan sellaista mansikkaa jonka poimimiseen on käytetty ukrainalaista tai muuta Suomen ulkopuolelta tuotettua työvoimaa.

Kummia juttuja puheet ettei opettajat halua mennä töihin. Ovat olleet koko ajan työssä, jopa pitempiä ja hankalampia päiviä etätyössä. Jäljellä on vajaita viikkoja, joten olisi ollut järkevää aloittaa syksyllä lähikoulu. Onko enemmänkin niin, ettei vanhemmat viitsi auttaa lapsiaan ?

Olisi pitänyt määrätä seniorit karanteeniin jo ajat sitten. Ko. henkilöiden liikunta lisääntynyt ainakin kymmenkertaisesti. Tähän ei mikään aikaisempi terveysoheistus ole pystynyt. Ja yleiskunto nousee. Kyllä ihme on tapahtunut.

Kokoomus on aina vaatinut valtion menoja leikattavaksi. Joten ei kai he nyt valtioon tukeudu pienyrittäjien rahoittamiseen.

Vappuna kävijät olivat sotkeneet Repoveden kansallispuistoa ja tehneet luvattomia nuotioita. Alue onkin kohta kuin Laatokan kauneimmat rannat nykyisin.

Eikö Kokoomuksen pelle osaa itse erota? Kokoomuksessa nollalinja seksuaalissa häirinnässä, joten mikä mättää? Heittäkää häirikköpelle ulos puolueesta!

Onko Uusi Normaali, että jättikoulut jonne kuskataan autoilla lapsia laajalta alueelta ovat mennyttä. Tilalle tulevat parakkikoulut, joissa bajamajoja.

Rautiainen on mestari asian vierestä puhumisessa. Eräässä yleisötilaisuudessa hykyä perustettaessa hollolainen arveli kunnan terveydenhoidon laskevan hykyssä Lahden tasolle. Rautiainen höpötti pitkään vastaamatta lainkaan kysymykseen.

Sanna Marinin selkokielisistä puheista saa sentään selvän kun jonkun toisen ministerin huutamalla esitetyistä puheenvuoroista ei saa mitään tolkkua.

Sanna. Marin. On. Robotti. Toistaa. Oppimistaan. Ei. Keksi. Mitään. Uutta. Vaikka. On. Nuori. Nainen.

Oli viisikko hiekkalaatikolla. Leikki alkoi kyllästyttää. Heitti lapiot ja antoi vastuut aluehallintovirastoille ja kansalaisille: tehkää kuten haluatte.

Nyt kun alkaa vaikein aika koronassa, rajoitusten purku, hallitus näyttää heittävän vastuut aluehallintovirastoille ja kansalaisille.

Miksi kaupungin psykiatrit jättävät selvittämättä perheiden avioeroriidat?

Olen kiitollinen +70-vuotiaiden suojelusta. Kotona on hyvä olla ja pihalla saa käydä. Asiointiapu tuo ruokaostokset oven taakse. Miten kehdataan valittaa terveytemme suojelusta, jota toiset tekevät jopa henkensä kaupalla! Rauhoitutaan nyt. Lämpimät kiitokset avustajille, heillekin vielä maskit ja turvaetäisyydet kuntoon, kun kohdataan ikääntyneitä.

Roinaralli peruttu. Perutaanko myös ekomaksu?

Orimattila on rahapulassa. Eikö kannattaisi harkita Hennan myyntiä, eikä Salusjärven leirikeskuksen?

Aivan sairasta touhua ettei voi linja-autossa matkustaa, vaikka olis taskut täynnä rahaa

Taitaa tässä pandemiassa paljastua todellinen, ei rahan mahti, USA. Vielä kun joku Rumpin tiedotustilaisuuksessa kysyisi siltä mistä 1900-luvun alkup. pandemia oli lähtöisin.

Hallituksen jäsenet istuvat joka kokouksessa lähes sylikkäin. Onko ihme että sairastutaan. Tekevät juuri sitä mistä itse varoittavat.

Lehden Koti-teemaaiheet tyyliin kukkopilli ikkunasyvennyksessä ja vauvan tossut kirjan päällä on kyllästymiseen asti loppuunkaluttu. Tilalle aina kiinnostavia tiedemaailman uutisia ja ilmiöitä.

Hyvät lahtelaiset, lukekaa ihmeessä Lahden kaupungin hallituksen ja valtuuston ja osallisuuden ja hyvinvoinnin jaoston pöytäkirjoja. Ne löytyvät netistä. Sieltä näette totuuden äänestämistänne politikoista. Puhuvat henk.koht kysyttäessä äänestäjää koskevassa asiassa ihan muuta kuin kokouksissaan jo allekirjoittamiaan ja kannattamiaan asioita. Kohta kunnallisvaalit, ollaan tarkkana!!!

Viime vuonna vielä nauroin idästä tulleita turisteja maskin käytöstä, ei naurata enää yhtään. Samoin huntu kielto, miten sen kanssa nyt tehdään? Ja naamioitumiskiellon kanssa? Kohta maskin käyttö pakollista?

Yksi koronaepäily, ja ministerit eristetään etätöihin ja testeihin heti. Opettajista tai sairaanhoitajista ei niin väliä. Ammatinvalintakysymys vai mitä? Sitäpaitsi mehän tarvitsemme näitä ministereitämme enemmän kuin hoitsuja tai opeja, vai mitä?

Minkä ihmeen takia täytyy autot tunkea jalkakäytävälle kävelijöiden ja pyöräilijöiden haitaksi sellaisen kadun varressa, missä muutenkin on luvallista pysäköidä, kuten Saviruukinkatu? Katuhan on niin leveä, että ohi mahtuu, vaikka pysäköidään niin kuin kuuluu eli ajoradan reunaan.

Entistä huoltofirmaa ikävä. Meillä ei pihaa pesty. Ennen äitienpäivänä oli kaikki tehty.

Baarit myös auki vaikka heti. Oville vaan portsarit entisajan malliin, jottei baari tule liian täyteen.

Kiitos Sanna Marinille selkeästä ja rauhallisesta puhetavasta. Pystyy ikääntyneet ja selkokielisetkin seuraamaan.

Marin. Puhuu. Näin. Koska. Suomalaiset. Ymmärtävät. Vain. Selkokieltä. Ja. Sitäkin. Hitaasti. Puhuttuna. Jos. Edes. Sitä.

Mikähän siinä on että Sunlight-saippuaa ei saada kauppoihin? Millä minä nyt pesen? Jo koronakriisin alusta lähtien hyllyt olleet tyhjinä ja "tavaraa saadaan koko ajan lisää" kauppiaat vakuuttelivat jo monta viikkoa sitten.

Se Laune-Nikkilä-Venetsia on isojen poikien hiekkalaatikko.

Nyt on ollut iso huoli +70-v. Meitä oli liikaa hallituksen puheissakin olemme iso kuluerä. Mutta nyt meitä vasta syyllistetään kun korona on ohi. Meidän takia valtio velkaantui kun oltiin suojelukohteita.

Onko vanhusten asioita hoitavan palvelukeskus SIIRIN koko henkilökunta "suojeltavia" yli 70-vuotiaita? Toimipiste on suljettu. Kaikkialta muualta saa palvelua, ainakin varaamalla ajan, esim. pankeista ja Kela:sta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Rautatienkadulla kokeillaan kaksisuuntaista pyöräilyä – nämä asiat kannattaa huomioida ensi viikosta alkaen
 2. Hollolan Kiikunlähteen parkkipaikka poistetaan – paikalliset kyllästyivät jatkuvaan liikenteeseen ja roskiin, luonnosta kerätään jopa ulostepapereita
 3. Koronakevään ketutuksesta syntyi sarja kirkkovenekoruja, jotka pelastivat hollolalaisen kultasepän konkurssilta
 4. Poliisi kehotti lopettamaan Helsingin Black Lives Matter -mielenosoituksen liiallisen väkimäärän takia
 5. 3.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Epidemiatilanne edelleen rauhallinen, uusia tartuntoja ei ole todettu
 6. Virtaava vesi ja sulava jää - palkitun viinilasin suunnitellut lasitaiteilija inspiroituu luonnon helmassa
 7. Perussuomalaisten Turtiainen tviittasi huumorikuvan poliisin tappamasta miehestä – ryhmänjohtaja Tavion mukaan käytös ei ole hyväksyttävää
 8. Lahdelle jää joukkoliikennetuista vain murusia
 9. Korkea katto ja uusi sisäänkäynti, Lahden kaupungintalon sisäpiha halutaan avoimeksi kohtaamispaikaksi
 10. Hämeen kauppakamarin kyselyn mukaan koronakriisi iski yritysten liikevaihtoon: "Konkurssiriski on noussut"
 11. Huvivenekin tarvitsee nyt päällikön, määrittää uusi vesiliikennelaki – "Soutuveneessäkin pitää jonkun ottaa vastuu"
 12. Suomen MM-rallia ei ajeta tänä vuonna – "Terveys ja hyvinvointi ovat aina etusijalla"
 13. Nelostien pullonkaula katoaa: Hartolan-Oravakivensalmen osuus sai rahoituksen hallituksen lisätalousarvioesityksessä
 14. Vääksynjoen muinainen silta saa muistomerkin
 15. Kiistelty laki hidasautoista voi vielä kaatua – "Useita muutoksia tarvitaan, jos ratkaisu yleensä löydetään"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.