Orimattilan martat ompelivat kangasmaskeja hyvinvointiyhtymälle - "Olemme erittäin iloisia"

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Orimattilan marttayhdistykset ovat ommelleet kankaisia suojamaskeja ja lahjoittaneet ne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle. Maskeja on yhteensä 200, ja ne menevät vanhustenhuollon ja vammaispalveluiden käyttöön.

Tempauksellaan martat haluavat antaa panoksensa koronavirusepidemian torjumiseen.

Asumisyksikkö Oriontähden palveluesimies Kati Inkinen-Heikkilä kertoi lahjoituksen olevan tervetullut lisä yhtymältä toimitettujen maskien määrään.

– Olemme erittäin iloisia maskeista. Nyt voimme käyttää kankaisia maskeja kertakäyttöisten tapaan ja vaihtaa maskia huolehtimatta jatkuvasti niiden riittävyydestä, Inkinen-Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Kasvomaskien materiaalina toimiva lakanakangas on sataprosenttista puuvillaa, mikä mahdollistaa maskien pesun 90 asteessa käytön jälkeen. Kankaat on saatu lahjoituksena yksityishenkilöiltä ja orimattilalaislähtöiseltä Alestalon Mattokutomolta.

Kankainen kasvomaski ei anna teollisesti valmistetun ja testatun hengityksensuojaimen vertaista suojaa, mutta auttaa arkipäivän suojautumisessa. Valtioneuvosto on linjannut, että kankaiset kasvomaskit ovat riittävä suoja kotihoidossa.

Orimattilan kaupunki on osallistunut kampanjaan muun muassa koordinoimalla materiaalilahjoitusta ja välittämällä tietoa maskeja tarvitsevista tahoista.

Orimattilan Artjärvellä ommellaan nyt 1 000 kasvomaskia päivässä – tutkimukset kertovat myös kangasmaskien riskeistä hoivatyössä

Inspis aloittaa kasvomaskien valmistuksen – kampanjaa organisoinut Kalle Aaltonen ihmettelee kaupungin passiivisuutta: "Siitä olisi ollut imagohyötyä Lahdelle"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.