Lahti Energia rakentaa biokattilan Koskisen kuivaamolle Kärkölässä

Uuden biokattilan on tarkoitus valmistua Koskisen tehtaille Kärkölän Järvelään ensi kesänä. Juha Peurala

Sohvi Auvinen

Lahti Energia rakentaa Koskisen sahatavaran kuivaamoille biokattilaa Kärkölän Järvelässä. Kattilaan on tarkoitus sytyttää ensitulet loppukeväästä, ja lopullisesti sen on määrä valmistua ensi heinäkuussa.

Uusi kattila korvaa kolme öljykattilaa ja vähentää kuivaamon fossiilisen polttoaineen käyttöä noin 80 prosentilla. Koskisen tehtaiden energia tuotetaan jatkossa kolmella biokattilalla aiemman kahden ja kahdella varaöljykattilalla aiemman viiden sijaan.

Polttoaineena käytetään edelleen tehtaiden sivutuotteita ja pieneltä osin metsäbiomassaa.

– Jatkossa öljyä tarvitaan vain kattilan käynnistyksiin ja mahdollisiin häiriötilanteisiin, Lahti Energian käyttö- ja kunnossapitopäällikkö Eetu Loikkanen kertoo tiedotteessa.

Projekti on pysynyt tähän mennessä aikataulussa ja budjetissa. Sen kotimaisuusaste on noin 71 prosenttia. Esimerkiksi suuri osa kattilan painelaitteista on tehty Heinolassa ja suunniteltu Suomessa. Yhteistyötä on tehty myös paikallisten kuljetus- ja nostoliikkeiden kanssa.

Rakenteilla oleva biokattila täyttää uudet ympäristö- ja päästövaatimukset. Sen piippuun asennetaan myös DNA 5g -linkkimastot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut