Tuttu lahtelaisyhtiö aloitti käsidesin valmistuksen, kaupunki teetti heti nimikkoerän

Kari Anttinen

Lahtelainen Teerenpeli Panimo & Tislaamo on alkanut valmistaa käsidesiä. Yhtiölle käsidesitehtaan perustaminen merkitsi mahdollisuutta vähentää työntekijöiden lomautuksia.

- Ajatuksena hyppäys alkoholin valmistamisesta käsidesin valmistamiseen voi tuntua suurelta, mutta käytännössä meillä oli valmistusprosessiin kaikki valmiudet – ja tietenkin suuri halu tehdä voitavamme tässä vaikeassa tilanteessa, kertoo Panimo & Tislaamo Teerenpelin toimitusjohtaja Samuli Korhonen tiedotteessa.

Ensimmäisten asiakkaiden joukossa oli Lahden kaupunki, jolle käsidesiä valmistetaan Lahti käsidesi -nimellä. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen arvelee Lahden olevan ensimmäinen kaupunki, jolla on oma käsidesi.

- Tätä on Lahti, että tartutaan tilaisuuksiin ja tehdään yhdessä asioita, Timonen kiittelee.

Lahti käsidesi on henkilökunnan ja asiakkaiden käytössä kaupungin omissa tiloissa. Tulevaisuudessa sitä tarjotaan myös muun muassa kirjastoissa.

Sekä Timonen että Korhonen uskovat käsidesin kysynnän jatkuvan pandemian jälkeenkin.

Teerenpeli Panimo & Tislaamo on ravintolapalveluiden, panimotuotteiden, ginin ja viskien tuotantoon keskittyneen Teerenpeli Yhtiöt -konsernin tytäryhtiö. Korhosen mukaan käsidesi on hyvä lisä palveluvalikoimaan koronaviruksen koetteleman toimialan yritykselle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut