Kärkölä ei lomauta henkilöstöään, myös kesätöitä aiotaan järjestää nuorille

Kärkölän kunta ei lomauta työntekijöitä. Keskiviikkona päättyneiden yt-neuvottelujen aikana kunnassa käsiteltiin työhön koronapandemian vuoksi tulleet muutokset. Samalla suunniteltiin kaikille lomautusuhan alaisille työntekijöille korvaavaa työtä tai lomajärjestelyjä.

Kunnallisten palvelujen tuottamisen lisäksi Kärkölässä halutaan turvata kuntalaisten mahdollisuus käydä töissä. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen palveluiden käyttö on vähentynyt, mutta kaikki vakituiset varhaiskasvatuksen työntekijät pidetään töissä, jotta kunta voi tarvittaessa vastata nopeasti lastenhoidon tarpeisiin.

Kärkölässä on tarjottu työntekijöille sellaisia korvaavia tehtäviä, jotka ovat tukeneet poikkeusoloissa eniten apua tarvinneita kuntalaisia. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhusten asiointiapupalvelu ja etäopetuksessa olevien oppilaiden kouluruokatarjoilun suunnittelu ja toteutus.

Yt-neuvotteluissa keskusteltiin myös kausityöntekijöiden työllistämisestä ja nuorten kesätöistä. Neuvottelujen tulos mahdollistaa nuorten kesätyöllistämisen. Kunta tiedottaa asiasta tarkemmin toukokuun aikana.

Kolme viikkoa kestänyt, kunnan koko henkilöstöä koskenut yt-menettely käynnistettiin koronaviruspandemian aiheuttamien toiminnan muutosten ja töiden vähenemisen takia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut