Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pankissa nuorennusleikkaus - kolme irtisanottua haastoi pankin käräjille

Kolme Helmi Säästöpankin irtisanomaa toimihenkilöä vaatii pankilta korvauksia perusteettomana pitämistään potkuista. He ovat nostaneet pankkia vastaan kanteen Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Kantajat vaativat pankilta korvauksena 24 kuukauden palkkaa vastaavaa määrää, mikä tarkoittaa 60 000-64 000 euron summaa.

Lisäksi he vaativat yhdenvertaisuuslain mukaisena hyvityksenä 15 000 euroa kukin. Kantajat epäilevät pankin syrjineen heitä iän tai terveydentilan perusteella. Kantajat ovat noin 50-vuotiaita. Pankin palkkaamat uudet työntekijät ovat kantajien käsityksen mukaan alle 40-vuotiaita.

Kantajilla on 14-30 vuoden kokemus pankkitoimihenkilönä.

Kanteen mukaan pankki palkkasi kantajien työsuhteen voimassa ollessa uusia työntekijöitä vakinaistamalla Heinolan konttorissa kaksi määräaikaista työsuhdetta. Tehtäviä ei tarjottu kantajille. Kantajille ei tarjottu myöskään Lahden alueella haussa olleita tehtäviä.

Yhden kantajan mukaan pankin yrityskulttuurissa on suhtauduttu kielteisesti sairauslomiin.

Pankki vastustaa kanteita. Se on kiistänyt irtisanomisten perustuneen ikään tai terveydentilaan. Iäkkäin yt-neuvottelujen kohteena ollut henkilö ei ollut irtisanottujen joukossa, pankki toteaa vastauksessaan.

Yt-neuvottelut käytiin toissa syksynä, ja työsuhteet päättyivät viime vuoden keväällä. Yt-neuvottelujen jälkeen henkilöstömäärä laski 50:stä 39:ään.

Pankin mukaan kantajien tehtävät olivat vähentyneet tai ne on ulkoistettu yt-neuvottelujen jälkeen. Irtisanotuille oli tarjottu työtä varsinaissuomalaisessa yhtiössä, jolle tehtäviä oli ulkoistettu. Kukaan ei ottanut työtä vastaan.

Pankin mukaan kantajia ei voitu sijoittaa pankissa vapautuneisiin tehtäviin, koska heillä ei ollut tehtävän edellyttämää koulutusta tai ammattiosaamista.