Kuntalaispalaute sai Hollolan jarruttamaan Hämeenkosken sote-kiinteistöjen kaupassa

Hämeenkosken terveysasema piti myydä Attendolle. Nyt Hollola aikoo ottaa asiassa aikalisän.

Kimmo Kangas

Hollolan kunnanhallitus päätti vastikään maanantaina, että kunta myy Hämeenkoskella sijaitsevan sote-kiinteistöjen kokonaisuuden noin 2,9 miljoonalla eurolla. Nyt Hollola on kuitenkin tekemässä äkkijarrutuksen asiassa. Maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle esitetään, että Hämeenkosken sote-kiinteistöjen myynti otetaan pois 19.2. kokoontuvan kunnanvaltuuston listalta ja päätöksenteossa otetaan aikalisä.

Kuulemistilaisuus Hämeenkoskella

Syynä äkilliseen muutokseen on kuntalaispalaute. Kunnanhallituksen esityslistalla perustellaan, että Hämeenkoskella nousseen epätietoisuuden näkökulmasta on perustelua, että asiassa järjestetään avoin kuntalaisten keskustelu- ja kuulemistilaisuus. Kuulemistilaisuus on määrä järjestää Hämeenkosken Seuralassa 15.3.

Toisaalta esityslistalla huomautetaan myös, että Hollolan kiinteistövalmisteluja on viety eteenpäin avoimesti jo keväästä 2017 alkaen. Asiasta on järjestetty valtuustoseminaareja ja kuntalaistilaisuus Hollolan kirjastolla. Kiinteistömyyntejä on käsitelty myös mediassa laajasti.

Kiinteistöjä myytiin jo aiemmin Attendolle

Hollolan kunnanhallitus päätti maanantaina myydä Hämeenkosken terveysaseman, vanhan vanhainkodin ja vanhan kunnantalon Attendolle. Tehostetun palveluasumisen yksikkö Koivukoto puolestaan oli tarkoitus myydä Suomen Hoiva ja Asunto oy:lle, jonka oli piti vuokrata tilat eteenpäin Attendolle. Nykyisten asukkaiden arkeen tai asumiskustannuksiin muutos ei vaikuttaisi.

Terveysaseman osalta Attendo vuokraisi tiloja edelleen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle. Hyvinvointiyhtymä on kuitenkin linjannut, että Hämeenkoskelle ei jää toimipistettä. Attendo on tarvittaessa valmis jatkamaan terveyspalveluiden tuottamista terveysasemalla, jos hyvinvointiyhtymä lähtee. On arvioitu, että Hämeenkosken asiakaspohja riittäisi työllistämään yhden lääkärin.

Käytöstä jo poistettu vanha vanhainkoti oli tarkoitus purkaa, mutta vanhan kunnantalon osalta selvityksessä on erilaisia vaihtoehtoja.

Hollola myi viime vuoden lopussa Attendolle myös Hollolan nykyisen terveysaseman ja Vesikansan terveysaseman. Kun Hollolan rakentama uusi terveysasema valmistuu, Attendo rakentaa nykyisen terveysaseman tilalle seniorikorttelin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Suora lähetys: Hallitus pitää tiedotustilaisuuden julkisen talouden suunnitelmasta ja toisesta lisätalousarviosta - voit seurata tilaisuutta tästä nyt
 2. 8.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut - Päijät-Hämeessä 46 tartuntaa
 3. Nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä Kärkölässä
 4. Onko nurkissasi vähälle käytölle jäänyt ompelukone tai vaikkapa teltta? Asikkalassa kerätään lahjoituksia kirjaston tavaralainaamoon
 5. Sinfonia Lahden muusikot soittivat Finlandiaa kodeissaan, videosta tuli nettihitti – näin se tehtiin
 6. Kaahari autoili Uudeltamaalta Hämeeseen, poliisi joutui takaa-ajoon - piikkimatto ja etälamautin käytössä Hollolassa
 7. ESS ei saa syytteitä kunnianloukkauksesta: "Uutinen vastaa sisällöltään niitä tietoja, joita kaupungintalon tapahtumista on saatu"
 8. Voice of Finland -kilpailun valmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman haluaa olla sinivalkoinen ääni ja tunteiden tulkki
 9. Lahden LAD-taidekeskukseen tulee jättimäinen muraali
 10. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 11. Lahtelainen Eskolan Taide- ja Kehysliike lopettaa – yritykset hakevat nyt ahkerasti neuvoja koronavirusepidemian tuomiin vaikeuksiin
 12. Lahtelainen ratsastuskoulu on valittu vuoden laatutalliksi
 13. Lahden Aluetaksi vei hävityn tarjouskilvan käräjille – hyvinvointiyhtymä saa haukut löysästä toiminnasta ja tasapuolisuuden puutteesta
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Mikä ihmeen Oomi, nyt meni tunteisiin!
 15. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.