Kuntalaispalaute sai Hollolan jarruttamaan Hämeenkosken sote-kiinteistöjen kaupassa

Hämeenkosken terveysasema piti myydä Attendolle. Nyt Hollola aikoo ottaa asiassa aikalisän.

Kimmo Kangas

Hollolan kunnanhallitus päätti vastikään maanantaina, että kunta myy Hämeenkoskella sijaitsevan sote-kiinteistöjen kokonaisuuden noin 2,9 miljoonalla eurolla. Nyt Hollola on kuitenkin tekemässä äkkijarrutuksen asiassa. Maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle esitetään, että Hämeenkosken sote-kiinteistöjen myynti otetaan pois 19.2. kokoontuvan kunnanvaltuuston listalta ja päätöksenteossa otetaan aikalisä.

Kuulemistilaisuus Hämeenkoskella

Syynä äkilliseen muutokseen on kuntalaispalaute. Kunnanhallituksen esityslistalla perustellaan, että Hämeenkoskella nousseen epätietoisuuden näkökulmasta on perustelua, että asiassa järjestetään avoin kuntalaisten keskustelu- ja kuulemistilaisuus. Kuulemistilaisuus on määrä järjestää Hämeenkosken Seuralassa 15.3.

Toisaalta esityslistalla huomautetaan myös, että Hollolan kiinteistövalmisteluja on viety eteenpäin avoimesti jo keväästä 2017 alkaen. Asiasta on järjestetty valtuustoseminaareja ja kuntalaistilaisuus Hollolan kirjastolla. Kiinteistömyyntejä on käsitelty myös mediassa laajasti.

Kiinteistöjä myytiin jo aiemmin Attendolle

Hollolan kunnanhallitus päätti maanantaina myydä Hämeenkosken terveysaseman, vanhan vanhainkodin ja vanhan kunnantalon Attendolle. Tehostetun palveluasumisen yksikkö Koivukoto puolestaan oli tarkoitus myydä Suomen Hoiva ja Asunto oy:lle, jonka oli piti vuokrata tilat eteenpäin Attendolle. Nykyisten asukkaiden arkeen tai asumiskustannuksiin muutos ei vaikuttaisi.

Terveysaseman osalta Attendo vuokraisi tiloja edelleen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle. Hyvinvointiyhtymä on kuitenkin linjannut, että Hämeenkoskelle ei jää toimipistettä. Attendo on tarvittaessa valmis jatkamaan terveyspalveluiden tuottamista terveysasemalla, jos hyvinvointiyhtymä lähtee. On arvioitu, että Hämeenkosken asiakaspohja riittäisi työllistämään yhden lääkärin.

Käytöstä jo poistettu vanha vanhainkoti oli tarkoitus purkaa, mutta vanhan kunnantalon osalta selvityksessä on erilaisia vaihtoehtoja.

Hollola myi viime vuoden lopussa Attendolle myös Hollolan nykyisen terveysaseman ja Vesikansan terveysaseman. Kun Hollolan rakentama uusi terveysasema valmistuu, Attendo rakentaa nykyisen terveysaseman tilalle seniorikorttelin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut