Kalastusvene ajoi karille Kontiolahdella – kolme miestä pelastettiin uppoavasta veneestä pilkkopimeältä järveltä lumimyräkässä

STT

Kolme miestä pelastettiin uppoavasta kalastusveneestä lauantai-iltana Kontiolahdella. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan sääolosuhteet onnettomuuspaikalla olivat erittäin haastavat pimeyden, tuulen ja runsaan lumisateen vuoksi.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen uppoamassa olleesta kalastusveneestä Höytiäisen Voiluodolla ennen iltaseitsemää. Päivystävä palomestari Sami Meriläinen kertoo, että veneessä oli kolme aikuista miestä, jotka hälyttivät itse apua matkapuhelimilla huomattuaan ajaneensa karille.

Voiluoto sijaitsee keskellä järvenselkää, ja sieltä on Meriläisen arvion mukaan matkaa lähimmälle rannalle kilometrin verran. Apuun lähti pelastuslaitoksen ja Joensuun järvipelastajien veneitä. Turmavene oli karilla, mutta yhä pinnalla, kun pelastajat pääsivät paikalle.

– Veneeseen oli tullut vuoto, mutta miehet olivat saaneet pumpattua vettä pois, Meriläinen kertoo.

Miehet kuljetettiin ensihoidon tarkistettaviksi. Pelastuslaitoksen mukaan he olivat kylmissään, mutta muuten hyväkuntoisia. Pelastuslaitoksen tiedossa ei ole, minkä vuoksi miesten vene oli harhautunut matalikolle. Hälytyksen tullessa oli jo pimeää ja sankka lumisade heikensi näkyvyyttä.

Itse pelastusoperaatio kesti yhteensä pari tuntia, sillä pelastajilta vei tunnin verran päästä paikalle. Turmaveneen paikallistamista helpottivat veneestä ammutut hätäraketit. Meriläisen mukaan miehet pystyivät myös pitämään matkapuhelimien kautta yhteyttä pelastajiin apua odotellessaan.

Pelastuslaitos haluaakin muistuttaa, että jos vesillä liikutaan huonoissa keliolosuhteissa ja pimeällä, tulee turvavarusteisiin, kuten hätäraketteihin ja pelastautumisasuihin, kiinnittää erityistä huomiota.

Meriläisen mukaan turmavene jäi matalikolle ja sen nostamista järvestä mietitään sunnuntaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.