Vietnam otti kiinni kahdeksan epäiltyä kuolemanrekan tutkimuksissa

Salakuljetut ihmiset löytyivät kuolleina pari viikkoa sitten Britanniaan ajetusta kylmäkuljetusrekasta. LEHTIKUVA/AFP

STT

Vietnamin poliisi on ottanut kiinni kahdeksan epäiltyä lisää 39 ihmishenkeä vaatineen ihmissalakuljetustapauksen yhteydessä. Vietnamilaismedian mukaan epäillyt otettiin kiinni Nghe Anin maakunnassa, josta monien uhrien uskotaan olleen kotoisin.

Viime viikolla Vietnamissa otettiin kiinni kaksi ihmistä, joiden epäillään olleen mukana salakuljetuksen järjestämisessä.

Salakuljetut ihmiset löytyivät kuolleina pari viikkoa sitten Britanniaan ajetusta kylmäkuljetusrekasta. Tutkimusten alkuvaiheessa uhrien uskottiin olleen kiinalaisia, mutta monet vietnamilaiset perheet ilmoittivat epäilevänsä, että heidän omaisiaan voi olla kuolleiden joukossa.

Vietnamin virallinen uutistoimisto VNA vahvisti asian ja kertoi, että epäiltyjen uskotaan osallistuneen ihmissalakuljetuksen järjestämiseen.

Keskisessä Vietnamissa toimii useita salakuljetusrinkejä, koska monet pyrkivät muuttamaan sieltä ulkomaille töihin tienaamaan rahaa. Monet pyrkivät Britanniaan ja päätyvät siellä töihin kannabisfarmeille ja kynsistudioihin.

Rekkaa kuljettanut 25-vuotias pohjoisirlantilainen mies on saanut syytteet 39:stä taposta sekä rahanpesusta ja laittoman maahantulon järjestämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 3. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 4. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 5. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 6. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 7. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 8. Suomalaiset valloittivat jo Hollywoodin – kaikki elokuvat eivät vain valmistuneet
 9. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 10. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 11. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 12. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 13. Lukijalta: Keskustan linja on hukassa ja hajaantuminen uhkaa – Nopeat käännökset karkottivat äänestäjät
 14. Esikoiskirjailija Elina Jokinen julkaisee poikkeuksellisesti samaan aikaan romaanin ja tietokirjan – "Olen aivan varma siitä että en olisi parempaan pystynyt"
 15. Sotakirjallisuudesta tuli naisten laji – Petra Rautiaisen pian ilmestyvässä romaanissa perataan Lapin sotaa ja vankileirien tapahtumia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.