Tv:stä tutut miehet nostivat kovia tuloja viime vuonna – Leppilammella noin 270 000 euron ansio- ja pääomatulot

Juontaja ja näyttelijä Mikko Leppilampi tahkosi viime vuonna noin 270 000 euroa verotettavaa ansio- ja pääomatuloa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT

Televisiosta tutut miehet jyräsivät viime vuoden tuloissa naisjuontajat. Juontaja ja näyttelijä Mikko Leppilampi tahkosi viime vuonna noin 270 000 euroa verotettavaa ansio- ja pääomatuloa. Pääomatuloja hänelle kertyi noin 71 000 euroa. Leppilampi on nähty juontotöissä muun muassa Tanssii tähtien kanssa- ja Tähdet, tähdet -ohjelmissa.

Tv-kasvo, toimittaja ja kolumnisti Tuomas Enbuske sai viime vuonna verotettavaa ansio- ja pääomatuloa noin 231 000 euron edestä. Pääomatuloa hänelle kertyi noin 7 000 euroa. Enbuske on nähty televisiossa muun muassa Enbuske, Veitola ja Salminen -keskusteluohjelmassa. Hän toimii myös Iltalehden kolumnistina.

Yli 200 000 euron tuloihin ylsi myös juontaja Heikki Paasonen, joka sai viime vuonna ansio- ja pääomatuloja noin 202 000 euroa. Niistä pääomatuloa oli reilut 6 000 euroa. Paasonen juontaa esimerkiksi The Wall Suomi -visailuohjelmaa. Lisäksi hän on juontanut muun muassa The Voice of Finlandia.

Näyttelijä, juontaja ja laulaja Roope Salminen sai viime vuonna verotettavaa ansio- ja pääomatuloa 190 000 euroa. Hänellä ei ollut pääomatuloja Suomessa. Salminen juontaa muun muassa Huuma- ja Putous-ohjelmia. Hänet nähtiin myös Enbusken ja Maria Veitolan kanssa samassa keskusteluohjelmassa.

Pimiä ylsi lähes 100 000 tuloihin

Radio- ja tv-juontaja sekä yrittäjä Jaajo Linnonmaa sai viime vuonna ansio- ja pääomatuloja noin 148 000 euroa. Niistä noin 31 000 oli pääomatuloja. Linnonmaa on perustanut muun muassa yritykset Virtual traveller ja Teee club . Hän muun muassa juontaa televisiossa Haluatko miljonääriksi -visailua.

Linnonmaan kanssa Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmaa juontava Anni Hautala jäi tienesteissä kollegastaan, sillä hän sai verotettavaa tuloa noin 55 000 euroa. Pääomatuloja hänellä oli reilu 2 000 euroa. Hautala on juontanut televisiossa muun muassa Mitä lapsesi tekisi- ja Kaikki vastaan 1 -ohjelmia sekä laulukilpailu Idolsia. Lisäksi hän on julkaissut ruokakirjoja.

Juontaja-toimittaja Vappu Pimiän viime vuoden verotettavat ansio- ja pääomatulot olivat noin 97 000 euroa. Pääomatuloja hänellä oli noin 17 000 euroa. Pimiä juontaa muun muassa Tanssii tähtien kanssa- ja Maajussille morsian -ohjelmia. Myös hän on julkaissut ruokakirjoja.

Toimittaja ja juontaja Maria Veitola sai ansio- ja pääomatuloja yhteensä noin 73 000 euroa, josta noin 16 000 euroa oli pääomatuloa. Veitola on nähty televisiossa esimerkiksi Yökylässä Maria Veitola- ja Tähdet, tähdet -ohjelmissa. Häneltä on myös julkaistu muun muassa Veitola-nimeä kantava kirja.

Lähes kaikilla tunnetuilla elokuva- ja tv-kasvoilla on myös oma yrityksensä, joten verotiedot eivät kerro koko totuutta heidän tuloistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisystävykset jättivät työnsä ja perustivat uudenlaisen ikäihmisten ystäväpalvelu Gubben – nyt yritys toimii koko Suomessa ja ehkäisee vanhusten ja nuorten syrjäytymistä
 2. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 3. Kassojen jäsenmaksuissa yli kymmenkertaiset erot – "Jäsenemme eivät ole huomanneet kassan maksun nousua"
 4. Maastoa paloi noin hehtaarin verran Hollolan Herralassa
 5. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 6. Lahdessa on tarjolla kesäteatteria tänä kesänä – näytelmän pääosassa hauskuuttaa monien tuntema Sipi Pelle
 7. Pohjalaisfirma jatkaa perinteistä jääkairojen valmistusta Heinolassa, edellinen valmistaja Konsaku on hakeutunut konkurssiin – "Jääkairoista tuli rahanreikä"
 8. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 9. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 10. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 11. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 12. Lukijalta: Itsekkyys ja tekopyhyys rehottivat Lahden urheilukisoissa
 13. Lahti on mukana Itämeripäivän juhlinnassa
 14. Avoimet puutarhat keräsi 70 000 vierailijaa – virtuaaliesittelyt nähtävillä vielä heinäkuun loppuun asti
 15. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.