Ainakin 15 kuollut iskuissa Thaimaassa – tekijöiksi epäillään kapinallisia

Pommiryhmän jäsenet tutkivat paikkaa, jolla isku tapahtui. Lehtikuva/AFP

STT

Ainakin 15 ihmistä on kuollut Thaimaan eteläosissa tehdyissä iskuissa, kertoo armeijan edustaja. 12 ihmistä kuoli iskujen tekopaikalla, loput myöhemmin muun muassa sairaalassa. Lisäksi ainakin neljä on haavoittunut.

Iskut tapahtuivat tiistai-iltana paikallista aikaa Yalan provinssissa kahdella tarkastuspisteellä. Armeijan edustajan Pramote Prom-inin mukaan kapinalliset avasivat tulen tarkastuspisteitä pyörittäviä siviilivapaaehtoisia kohti. Tarkastuspisteet ja niitä ympäröivät alueet on nyt suljettu tutkintaa vasten.

Armeijan edustajan mukaan iskujen tekijöiksi epäillään muslimikapinallisia, mutta mikään ryhmä ei ole toistaiseksi ottanut vastuuta iskuista.

Väkivaltaisuudet ovat piinanneet Thaimaan eteläosien provinsseja jo vuosien ajan. Viimeisen 15 vuoden aikana iskuissa on kuollut yli 7 000 ihmistä. Tuorein isku oli verisin vuosiin.

Kapinalliset haluavat Thaimaan ja Malesian raja-alueelle itsehallintoa. Buddhalaisenemmistöinen Thaimaa kuitenkin liitti malaiji-muslimien asuttaman alueen itseensä yli vuosisata sitten.

Sekä separatistikapinalliset että Thaimaan valtaa puolustavat joukot ovat tehneet iskuja toisiaan vastaan. Kärsijöiksi ovat usein joutuneet siviilit.

Kapinalliset syyttävät valtaapitäviä kulttuurinsa nujertamisesta ja toistuvista väärinkäytöksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.