Wärtsilän yt-neuvottelut päätökseen – 92 työntekijää joutuu lähtemään

Wärtsilän irtisanomisista 75 kohdistuu Vaasaan, 5 Turkuun ja 12 Helsinkiin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Laivamoottoreita ja voimaloita valmistavan Wärtsilän yt-neuvottelut Suomen osalta ovat päättyneet. Vähentämistarpeeksi on vahvistettu 92 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä, jotka ovat pääasiassa ylempiä toimihenkilöitä.

Irtisanomisista 75 kohdistuu Vaasaan, 5 Turkuun ja 12 Helsinkiin. Kokonaismäärästä 66 henkilöä on Energy-liiketoiminnosta ja 26 Marine-liiketoiminnosta sekä tukitoiminnoista.

– On henkilöstön kannalta erittäin raskasta, että jouduimme toistamiseen vuoden sisällä uudelleenarvioimaan organisaatiomme mitoitusta muuttuneeseen tilanteeseen nähden. Valitettavasti epävakaa maailmantalous ja geopoliittinen tilanne sekä energiapolitiikan epävarmuus keskeisillä uusmyyntimarkkinoillamme ovat heikentäneet tilauskertymää, joten toimintojen sopeuttaminen on välttämätöntä, sanoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki tiedotteessa.

Yhtiö kertoi yt-neuvotteluiden aloittamisesta syyskuussa ja sen antoi tuolloin myös tulosvaroituksen.

Lokakuun lopussa yhtiö kertoi osavuosikatsauksessaan, että sen heinä-syyskuun vertailukelpoinen liikevoitto putosi 39 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 141 miljoonaa euroa. Tulos siis putosi 72 prosenttia vertailukauteen nähden.

Liikevaihto puolestaan laski 16 prosenttia ja tilauskertymä 29 prosenttia vuoden takaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.