Huuhkajat palannee Olympiastadionille ensi syksynä Kansojen liigassa

Olympiastadionin remontin ajan Huuhkajat on pelannut kotiottelunsa varakentillä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

STT

Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrandea ei harmita, vaikka miesten maajoukkueen kaikkien aikojen parhaat arvokilpailukarsinnat osuivat samaan ajanjaksoon Helsingin Olympiastadionin remontin kanssa.

Ensi perjantaina Suomi voi varmistaa EM-paikan, kun Huuhkajat isännöi Töölön jalkapallostadionilla Liechtensteinia. Katsomoihin mahtuu reilut 10 000 katsojaa. Olympiastadionin lehtereille mahtuisi moninkertainen määrä katsojia, mikä toisi suurempina lipputuloina mukavan potin Palloliiton kassaan.

– Tällä hetkellä ei harmita mikään, Casagrande kommentoi STT:lle.

– Remontti on kerran sadassa vuodessa, ja nyt se osui tähän ajankohtaan.

Remontin ajan Huuhkajat on pelannut kotiottelunsa varakentillä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Evakkoajan pari viime vuotta ovat olleet menestys, kun Huuhkajat raivasi tiensä jatkoon Kansojen liigassa ja on matkalla kohti ensimmäistä EM-lopputurnauspaikkaa.

Arvokilpailuihin valmistavia otteluita Suomi ei Olympiastadionilla pystyisi pelaamaan, koska stadionin odotetaan avautuvan elokuussa.

– Maaliskuun maaotteluikkuna on ollut sellainen, että odotetaan olemme aiemminkin pelanneet ulkomailla, Casagrande avasi.

– Kesäkuun ottelupaikoiksi Tampere ja Turku ovat mahdollisia, mutta ohjelma selviää vuodenvaihteessa.

Tampereella ja Turussa pelialustana on luonnonnurmi, joka palvelisi EM-lopputurnaukseen valmistautumista.

Palloliitolta asiantuntija-apua

Olympiastadionin remontit vaiheet ja viivästykset ovat olleet Casagranden tiedossa. Palloliitto varautui jo hyvissä ajoin evakkoaikaan, mutta odottaa jo paluuta.

– Elo-syyskuun vaihteessa on tavoitteena palata takaisin ja pelata siellä Kansojen liigaa, kun se jatkuu ensi vuonna, Casagrande tuumi.

Palloliitto on osallistunut Olympiastadionin remonttiin antamalla lajiin liittyvissä asioissa asiantuntija-apua.

– Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen on tuonut mukaan tietoa jalkapallon vaatimuksista, koska kansainväliset määräykset on otettava huomioon, Casagrande kertoi.

– Stadionista tulee hieno. Remontointi tulee kalliiksi, kun kyseessä on suojeltu ja vanha kohde, mutta lopputuloksesta hyötyvät kyllä kaikki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 2. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 3. Tilauskirjat: Korona iski ilmailualan pintakäsittelylaitoksiin erikoistuneen lahtelaisen Galvatekin liiketoimintaan kovaa – miljoonien tilaukset lykkääntyivät, mutta katse on jo käännetty valoisaan tulevaisuuteen
 4. Kadonnut 22-vuotias nainen löytyi kunnossa
 5. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 6. Heinolan Alkoon kesätöitä hakemaan marssinut Ulla Mäkinen istuu nykyään pöydän toisella puolella – "Haastatteluissa arvostan positiivisia ja iloisia hakijoita"
 7. Eläinsuojeluneuvoja Sallamaari Simpanen auttaa pulassa olevia eläimiä kellonaikaa katsomatta – "Välillä joku sanoo, että pitäisi antaa luonnon hoitaa"
 8. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 9. Näin paljon Suomessa voi tienata voittamalla urheilukilpailun – kaksi lajia täysin omilla luvuillaan
 10. Kymmenet tuhannet kiinteistöt eivät vieläkään täytä "paskalain" vaatimuksia – Valvontaa tehdään lähinnä naapurien valitusten perusteella
 11. Telttailu ei vaadi kansallispuistoon lähtemistä, vaan yöpyä voi niin lähimetsässä kuin kotipihallakin – lue aktiiviretkeilijän telttailuvinkit ja tärpit päijäthämäläisistä kohteista
 12. Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 13. Etlarin gallup Lahden torilla: Maatalouden kausityöntekijöillä on ollut Päijät-Hämeessä koronavirustartuntoja – huolettaako?
 14. Yön uutiskooste: Hovioikeus antaa tuomionsa MV-julkaisua koskevassa asiassa - käräjillä ehdottomaan vankeuteen tuomittu Ilja Janitskin kuoli alkuvuodesta
 15. Pääkirjoitus: Ansiosidonnaista työttömyysturvaa halutaan laajentaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.