Tanska aloitti tarkastukset Ruotsin rajalla

Tarkastuksia Juutinrauman sillalla ja lauttasatamissa ei tehdä koko aikaa vaan pistokoeluonteisesti muun muassa tiedustelutietoon perustuen. LEHTIKUVA/AFP

STT

Tanska on aloittanut tänään matkustajien tarkastukset Ruotsin vastaisella rajalla. Tarkastuksia Juutinrauman sillalla ja lauttasatamissa ei tehdä koko aikaa vaan pistokoeluonteisesti muun muassa tiedustelutietoon perustuen. Tarkastusten ajankohdat ovat salaisia.

Tarkastusten aikana nopeusrajoitusta Juutinrauman sillalla alennetaan 90:stä 50 kilometriin tunnissa ja toinen ajokaista suljetaan. Jos tunneliosuudelle uhkaa muodostua jonoa, liikenne pysäytetään turvallisuussyistä kokonaan.

Junamatkustajia voidaan tarkastaa junassa tai ensimmäisellä asemalla Kööpenhaminan lentokentällä.

– Tämä ei vaikuta junaliikenteeseen, ei vuorojen määrään eikä täsmällisyyteen, vakuuttaa Mikael Espling Skånetrafiken-yhtiöstä uutistoimisto TT:lle.

Tanskan hallitus haluaa estää tarkastuksilla väkivaltaisen rikollisuuden leviämistä Ruotsista Tanskan puolelle. Tarkastuksia jatketaan ainakin puolen vuoden ajan.

Aftonbladet-lehden mukaan Etelä-Ruotsin Malmön rikollisjengipiireissä on ammuttu kahdeksan vuoden aikana kuoliaaksi 38 ihmistä. Tapauksista vain kuusi on poliisin mukaan selvitetty.

– Tätä ei voi hyväksyä, meidän pitää parantaa, poliisissa rikollisjengeihin erikoistunut komisario Gunnar Appelgren sanoo lehdelle.

Tukholmassa ja Göteborgissa surmien selvitysprosentit ovat poliisin mukaan hiukan parempia, mutta jäävät silti alle 25 prosenttiin.

Jutussa lähteenä myös Tanskan radio DR.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Heinäkuussa on vielä hiljaista, mutta elokuussa tanssitaan jo muutamalla Päijät-Hämeen tanssilavalla – katso, missä lavatansseja järjestetään
 2. Oletko todellinen Päijät-Hämeen tuntija? Testaa tietosi kuvavisassa
 3. Tallimaisemissaan kisaava Knows Best ei lähde Suur-Hollolaan pullistellen – ravivalmentaja Hannu Laakkonen on virittänyt viisivuotiasta ruunaansa maltillisesti kohti huippua
 4. Heinolan kirkkoherra Janne Hatakka toivoo kirkolta suvaitsevaisuutta – "Olen surullinen, että emme mahdu samaan porukkaan, jos olemme jostain eri mieltä"
 5. Hammashoitokäynnit vähenivät jopa alle puoleen korona-aikana – jonojen purkuun voi mennä vuosia, arvioi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja
 6. Yön uutiskooste: Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän
 7. Luitko jo tämän: Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"
 8. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 9. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 10. Päijäthämäläisen Salpausselkä Geoparkin haku Unesco-verkostoon käynnistyi – statuksen voi saada aikaisintaan vuonna 2022
 11. Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti
 12. Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"
 13. Lauri Ilolan Esalainen: Aion päihittää Novak Djokovicin, jos se edesauttaa tapahtumakesän jatkumista
 14. Heinolan Kailas-talon rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuoden alussa
 15. Pääkirjoitus: Kuntapäättäjillä tiukka syksy – veronkorotuspaineet jopa ennätykselliset

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.