EU-komissio hyväksyi Telian Bonnier-kaupan: MTV ja C More vaihtamassa omistajaa ensi kuussa

Komissio antaa kaupalle joitakin ehtoja kilpailun turvaamiseksi. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT

EU-komissio hyväksyy ruotsalaisen Telian suunnitelman ostaa Bonnierin televisioliiketoiminnan, Telia kertoi tiistaina. Bonnier omistaa suomalaisen MTV:n, ruotsalaisen TV4:n ja maksu-tv-yhtiö C Moren.

Telia teki tarjouksensa Bonnierin Broadcastingista jo heinäkuussa 2018. Komissio käynnisti selvityksensä toukokuussa tänä vuonna. Telia on iloinen kauan odotetusta päätöksestä, kertoo Telian Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.

Partasen mukaan kaupasta ei aiheudu välittömiä muutoksia asiakkaille. Kun kauppa on viimeistelty, yhtiön on tarkoitus alkaa suunnitella katsojille uudenlaisia palveluita, joissa hyödynnetään Telian teknologiaosaamista.

Aiemmin Telia on hankkinut Liigan lähetysoikeudet ja kehittänyt niihin liittyen mobiilisovelluksen, jonka tarkoitus on mahdollistaa palvelun hyödyntäminen ajasta ja paikasta riippumatta.

– Meillä on varsinkin Suomessa ollut jo kokemusta siitä, miten lähdetään sisältöbisnekseen mukaan ja miten toteutetaan erilaisia palveluja kuluttajille, Partanen kertoo.

Komissio antoi ehtoja kaupalle

EU-komission antama hyväksyntä on ehdollinen. Telia sitoutuu ehtoihin, jotka liittyvät esimerkiksi suoratoisto-oikeuksien lisensointiin ja mainostilan myymiseen kilpailijoille.

Komission huolenaiheena on ollut, että kaupan seurauksena kilpailu Ruotsissa ja Suomessa vähenee merkittävästi, mikä voisi johtaa tv-kanavien vähentymiseen tai hintojen nousuun.

– Olemme sujut vaatimusten kanssa. Ymmärrämme, mihin komission huoli pohjaa, Partanen toteaa.

Bonnier Broadcastingilla on noin 1 200 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Yhdistäminen Teliaan alkaa, kun yrityskauppa on saatu päätökseen, minkä odotetaan tapahtuvan ensi kuun alussa.

Kaupan hinnaksi on ilmoitettu 9,2 miljardia kruunua eli noin 900 miljoonaa euroa. Hinta voi kasvaa enintään miljardilla kruunulla eli noin 100 miljoonaa euroa. Lisäkauppahinnan suuruus selviää kaupan allekirjoituksen yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hanhiongelma ryöstäytyi käsistä Kaivannon uimarannalla Heinolassa
 2. Oletko todellinen Päijät-Hämeen tuntija? Testaa tietosi kuvavisassa
 3. Kesä toi sirkuksen taas Orimattilan Mallusjoelle – hevosmaneesi muuttui jo seitsemättä kertaa sirkusareenaksi
 4. Kaasujalka oli jälleen raskas Lusin suoralla Heinolassa
 5. Heinäkuussa on vielä hiljaista, mutta elokuussa tanssitaan jo muutamalla Päijät-Hämeen tanssilavalla – katso, missä lavatansseja järjestetään
 6. Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa
 7. Tallimaisemissaan kisaava Knows Best ei lähde Suur-Hollolaan pullistellen – ravivalmentaja Hannu Laakkonen on virittänyt viisivuotiasta ruunaansa maltillisesti kohti huippua
 8. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 9. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 10. Työttömyyttä itsekin kokenut Heinolan kirkkoherra Janne Hatakka on tänä keväänä kuullut monien perheiden toivottomia tarinoita
 11. Lukijalta: Saadaanko vihdoinkin tasapainoinen sote? Hyky on hyvinvointikuntayhtymä – ei sairaanhoitopiiri
 12. Hammashoitokäynnit vähenivät jopa alle puoleen korona-aikana – jonojen purkuun voi mennä vuosia, arvioi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja
 13. Päijäthämäläisen Salpausselkä Geoparkin haku Unesco-verkostoon käynnistyi – statuksen voi saada aikaisintaan vuonna 2022
 14. Jari Ronkaisen Vierailija-kolumni: Hallitus ei ole noudattanut eduskunnan herrasmiessopimusta, vaan on tehnyt politiikkaa koronan varjolla
 15. Heinolan Kailas-talon rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuoden alussa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.