Bloomberg: Koneella ainakin neljä kilpailijaa ThyssenKrupp-kaupassa, hintalappu jopa 15 miljardia

ThyssenKrupp ei ole Bloombergin mukaan vielä päättänyt, kauppaako se hissitoiminnasta enemmistö- vai vähemmistöosuuden. LEHTIKUVA/AFP

STT

Ainakin neljä kilpailijaa tavoittelee hissiyhtiö Koneen rinnalla saksalaisen teollisuuskonserni ThyssenKruppin hissivalmistuksen ostamista, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Bloombergin mukaan Kone jätti yhteisen tarjouksen pääomasijoitusyhtiö CVC Capitalin kanssa. Uutistoimiston lähteiden mukaan kaupan hinta voi kohota yli 15 miljardiin euroon.

Tarjouskilpailu umpeutui Bloombergin mukaan viime viikolla. Muut sen nimeämät tarjoajat ovat sijoitusorganisaatioita tai niiden ryhmittymiä.

Bloombergin mukaan tarjouksen ovat jättäneet Blackstone Group , Carlyle Group ja Canada Pension Plan Investment Board yhdessä sekä Advent International , Cinven ja Abu Dhabi Investment Authority yhdessä. Erikseen tarjouskilpaan ovat lähteneet pääomasijoittaja 3G Capital ja omaisuudenhoitoyhtiö Brookfield Asset Management .

Myös japanilainen teknologiajätti Hitachi oli ollut kiinnostunut tarjouksen jättämisestä. Financial Times kertoi kuitenkin viime viikolla omien lähteidensä nojalla, ettei Hitachi kenties jättäisi pyyntöä.

Lähteet: Kone pystyisi suuriin säästöihin

ThyssenKrupp ei ole Bloombergin mukaan vielä päättänyt, kauppaako se hissitoiminnasta enemmistö- vai vähemmistöosuuden.

Yhdysvaltalainen Otis , sveitsiläinen Schindler , Kone ja ThyssenKrupp hallitsevat yli neljää viidesosaa maailman hissimarkkinoista. Koneen ja ThyssenKruppin hissitoimien yhdistyminen voisi siksi joutua kilpailuviranomaisten syyniin, Bloombergin lähteet arvioivat. Heidän mukaansa kone voisi kuitenkin saada kaupalla muita suuremmat säästöt ja siten tehdä suuremman tarjouksen.

Yhteistyöllä CVC Capitalin kanssa Kone voisi välttää viranomaisten huolet.

ThyssenKrupp kertoi alun perin aikeesta listata hissitoiminta pörssiin erillisenä yhtiönä sen jälkeen, kun konsernin terästuotannon fuusio intialaisen Tata Steelin kanssa kaatui EU:n kilpailuosaston vastustukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 3. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 4. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 5. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 6. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 7. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 8. Lahdessa nähdään vielä kesäteatteria – yhden päärooleista näyttelee tv:stä tuttu
 9. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 10. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea
 11. Tarot-yhtyeestä tunnettu Tommi Salmela julkaisi ensimmäisen soololevynsä 51-vuotiaana – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 12. Vanhuuteen ja dementiaan liitetyt ennakkoluulot ja stereotypiat tekevät vanhuksia näkymättömiksi – ohitse puhuminen ja huomiotta jättäminen yleisiä kokemuksia ikäihmisille
 13. Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat, katso reseptit
 14. Poliisi: Lahdessa maanantai-iltana puuhun törmänneen auton kuljettaja menehtyi
 15. Magneettikalastajilla tärppäsi jälleen Lahdessa: tällä kertaa Vesijärvestä nousi ase

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.