Bloomberg: Koneella ainakin neljä kilpailijaa ThyssenKrupp-kaupassa, hintalappu jopa 15 miljardia

ThyssenKrupp ei ole Bloombergin mukaan vielä päättänyt, kauppaako se hissitoiminnasta enemmistö- vai vähemmistöosuuden. LEHTIKUVA/AFP

STT

Ainakin neljä kilpailijaa tavoittelee hissiyhtiö Koneen rinnalla saksalaisen teollisuuskonserni ThyssenKruppin hissivalmistuksen ostamista, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Bloombergin mukaan Kone jätti yhteisen tarjouksen pääomasijoitusyhtiö CVC Capitalin kanssa. Uutistoimiston lähteiden mukaan kaupan hinta voi kohota yli 15 miljardiin euroon.

Tarjouskilpailu umpeutui Bloombergin mukaan viime viikolla. Muut sen nimeämät tarjoajat ovat sijoitusorganisaatioita tai niiden ryhmittymiä.

Bloombergin mukaan tarjouksen ovat jättäneet Blackstone Group , Carlyle Group ja Canada Pension Plan Investment Board yhdessä sekä Advent International , Cinven ja Abu Dhabi Investment Authority yhdessä. Erikseen tarjouskilpaan ovat lähteneet pääomasijoittaja 3G Capital ja omaisuudenhoitoyhtiö Brookfield Asset Management .

Myös japanilainen teknologiajätti Hitachi oli ollut kiinnostunut tarjouksen jättämisestä. Financial Times kertoi kuitenkin viime viikolla omien lähteidensä nojalla, ettei Hitachi kenties jättäisi pyyntöä.

Lähteet: Kone pystyisi suuriin säästöihin

ThyssenKrupp ei ole Bloombergin mukaan vielä päättänyt, kauppaako se hissitoiminnasta enemmistö- vai vähemmistöosuuden.

Yhdysvaltalainen Otis , sveitsiläinen Schindler , Kone ja ThyssenKrupp hallitsevat yli neljää viidesosaa maailman hissimarkkinoista. Koneen ja ThyssenKruppin hissitoimien yhdistyminen voisi siksi joutua kilpailuviranomaisten syyniin, Bloombergin lähteet arvioivat. Heidän mukaansa kone voisi kuitenkin saada kaupalla muita suuremmat säästöt ja siten tehdä suuremman tarjouksen.

Yhteistyöllä CVC Capitalin kanssa Kone voisi välttää viranomaisten huolet.

ThyssenKrupp kertoi alun perin aikeesta listata hissitoiminta pörssiin erillisenä yhtiönä sen jälkeen, kun konsernin terästuotannon fuusio intialaisen Tata Steelin kanssa kaatui EU:n kilpailuosaston vastustukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 2. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 3. Anna-Tuulia Hautalan Esalainen: Vastakohta ei ole väärässä, vaan erilainen
 4. Pääkirjoitus: Korona varjostaa Vanhasen budjettiesitystä
 5. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 6. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 7. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 8. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 9. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 10. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 11. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 12. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 13. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 14. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 15. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.