Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Ministeri Paatero ohjeisti Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi. Lehtikuva / Martti Kainulainen

STT

Posti joutuu tänään selvittämään lakon aikaista vuokratyövoiman käyttöään. Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti eilisiltana ohjeistaneensa Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi.

– Valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa. Valtio-omistajan kanta on tässä äärimmäisen selkeä, Paatero linjasi.

Paateron mukaan omistajan vaatimuksen toteuttamista käydään tänään tarkemmin läpi Postin johdon kanssa. Posti ilmoitti Paateron ulostulon jälkeen selvittävänsä asiaa ja tiedottavansa lisää tämän päivän aikana. Postilla ei vielä ole tietoa, milloin tapaaminen on.

Päivän aikana odotetaan myös mahdollisesti ilmoituksia uusista tukilakoista. Rautatiealan Unioni (RAU) tekee asiassa päätöksiä tänään. Liiton hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan, joka alkaa kello 10. Tietoa päätöksistä on luvassa puolenpäivän jälkeen.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT) on myös valmistautunut kertomaan tukipäätöksistään viikon loppuun mennessä.

Merimies-Unioni on jo tehnyt periaatepäätökset valmiudesta ryhtyä tukilakkoihin. Tukilakoista ovat aiemmin ilmoittaneet Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) ja Ilmailualan Unioni (IAU).

Lakon sovittelussa on tänään välipäivä. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on kutsunut osapuolet uuteen tapaamiseen perjantaiaamuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.