USA:n mukaan laiton huumekauppa Venezuelassa on kasvanut 50 prosenttia Maduron valtakaudella

Komentajan mukaan Maduron hallinto käyttää huumekauppaa rikastuakseen ja tekee yhteistyötä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa. LEHTIKUVA / AFP

STT

Yhdysvaltojen mukaan laiton huumekauppa Venezuelassa on kasvanut 50 prosenttia vasemmistopresidentti Nicolas Maduron valtakaudella. Asiaa kommentoi Yhdysvaltojen puolustusministeriön Etelä- ja Keski-Amerikan sotatoimialueesta vastaava komentaja, amiraali Craig Faller.

– Olemme nähneet Venezuelasta ulos suuntautuvan huumekaupan kasvua, ja sitä auttaa ja yllyttää Maduron laiton hallinto, Faller totesi.

Hänen mukaansa Maduron hallinto käyttää huumekauppaa rikastuakseen ja tekee yhteistyötä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa.

– Laiton huumekauppa Venezuelassa ja maan läpi on kasvanut 50 prosentilla, ja Maduro sekä hänen käskyläisensä tekevät rahaa epärehellisesti yhdessä laittomien huumekauppiaiden kanssa, Faller sanoi.

Hän ei tarkentanut, missä ajassa 50 prosentin kasvu on tapahtunut. Maduro on hallinnut Venezuelaa vuodesta 2013.

Yhdysvallat ei enää tunnusta Maduroa Venezuelan presidentiksi vaan on asettautunut tukemaan oppositiojohtaja Juan Guaidoa.

Yhdysvallat on myös asettanut pakotteita Venezuelan huumekauppaan kytketyille toimijoille. Joukossa on muun muassa Venezuelan teollisuusministeri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen maastopyöräilypolut tekevät vaikutuksen ulkopaikkakuntalaisiin – poimi ohjaajien reittivinkit ja neuvot lenkin suunnitteluun
 2. Lahden Reipas vei voiton Kultsu FC:stä - katso ottelu jälkitallenteena tästä
 3. Rapistuva Pyhäniemen kartano odottaa remonttia – "Kokonaisilme siellä on synkän näköinen"
 4. Mattssonin Luomumarjatilalla Asikkalan Kurhilassa avattiin lettukahvilan ovet, "roskainen" lettutaikina herättää kummastusta
 5. Tähdet, tähdet -ohjelmaan pyydetty Konsta Hietanen ei halua valmistautua koitokseen liikaa – "En meinannut penkissäni pysyä, kun soitto tuli"
 6. Lukijalta: Mitä oikeuksia on kehitysvammaisella?
 7. Käräjäoikeus tuomitsi muun muassa Lahdessa alaikäisiä tyttöjä kosketelleelle miehelle lisää istuttavaa
 8. Pienikin promillemäärä vaikuttaa ajokykyyn – rattijuopumuksia todetaan joka kesä lähes 18 500
 9. Huumekuskin autosta löytyi nyrkkirauta Lahdessa
 10. Asikkalassa toista autoa tölväissyt rattijuoppo jäi poliisin haaviin
 11. Hollolalaiset Paula ja Antti päättivät, että vihkiminen on joka tapauksessa sovittuna päivänä – elokuussa häitä järjestetään taas enemmän, osa siirsi häänsä ensi vuoteen asti
 12. Lahti Ringeten tähtipelaaja Niina Piiroinen vaihtaa seuraa – siirtyy pelaamaan legendojen rinnalle
 13. Lukijalta: Vääksyssä toimittiin kuin ostettaisiin auto huoltoineen ilman varmuutta tulevista osamaksuista
 14. Hollolan Kiikunlähteelle johtava Kiikuntie rajataan vain asukkaiden käyttöön – autot on jatkossa pysäköitävä yli kilometrin päähän lähteestä
 15. Juhani Honkanen kunnostaa soittajapojan veistosta Taarastissa – "Se on Nastolan kuvatuimpia kohteita, jonka edessä ikuistavat itsensä rakastavaiset ja eroavaiset"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.