Lahden kaupunki aloittaa lomautukset

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden kaupunki on päättänyt aloittaa lomautukset koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Lomautukset koskevat aluksi enintään 1500 työntekijää. Lahden kaupungilla on kaikkiaan 3 600 työntekijää.

Lomautukset koskevat henkilöitä, joiden työ on vähentynyt tilapäisesti eikä heille ole löytynyt korvaavaa työtä kaupungin tehtävistä.

Lomautukset alkavat aikaisintaan toukokuun lopussa ilmoitusajan päättyessä, ja niiden tarvetta arvioidaan jatkuvasti työtilanteen perusteella, kaupungilta kerrotaan. Syyskuun loppuun mennessä toteutettavien lomautusten pituus vaihtelee. Enimmillään ne kestävät 90 päivää.

Valtioneuvoston ja muiden viranomaisten tekemien päätösten ja linjausten perusteella monia kaupungin toimintoja ja palveluja on suljettu. Näissä palveluissa työskentelee vakinaisesti noin 480 henkilöä.

Lisäksi poikkeustilanteella on merkittävä vaikutus palvelutarpeeseen erityisesti varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksen koulunkäynnin tuessa. Näissä palveluissa työskentelee vakinaisesti noin 1 000 henkilöä.

Tilanteen pitkittyessä työ vähenee myös asiantuntija- ja hallintotehtävissä.

- Pyrimme minimoimaan lomautusten vaikutukset sopimalla vuosilomien ja vapaiden käyttämisestä. Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan myös tilapäistöitä kaupungin muista yksiköistä. Arvioimme lomautusten tarpeen uudelleen, jos rajoitukset muuttuvat, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen tiedotteessa.

Yhteistoimintaneuvottelut on käyty henkilöstöjärjestöjen edustajien kanssa 8.4.-22.4. Neuvottelut päättyivät yksimielisinä.

Lahti välttyi katastrofitulokselta – "Mutta ei se tuloksesta silti hyvää tee", sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén

Lahden kaupunki harkitsee lomautuksia koronatilanteen takia – "Tärkeää, että valtio kompensoi täysimääräisesti kaikki menolisäykset"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.