Lahden seurakunnat selvittävät iäkkäiden jäsentensä ja lapsiperheiden jaksamista poikkeusoloissa

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden seurakunnat ovat alkaneet tästä viikosta lähtien tavoitella puhelimella kirkkoon kuuluvia ikäihmisiä. Puhelinsoitot on suunniteltu täydentämään Lahden kaupungin aiemmin aloittamaa soittopalvelua, jossa tavoitellaan kaikkia 80 vuotta täyttäneitä lahtelaisia.

Seurakunnat haluavat tarjota henkistä tukea yli 70-vuotiaille, joita on velvoitettu pysymään kotioloissa. Pitkä poikkeusaika voi monesta tuntua rasittavalta ja ahdistavalta, kuvaa Lahden seurakuntayhtymän valmiuspäällikkö Kari Eskelinen.

20. huhtikuuta alkaen seurakuntien työntekijät ottavat kahden viikon aikana yhteyttä 79-vuotiaisiin seurakunnan jäseniin. Seuraavan kahden viikon jakson aikana soitetaan 78-vuotiaille. Puhelinsoitoissa edetään ikäluokka kerrallaan, ja soittelua jatketaan poikkeusolojen ajan.

Tavoitteena on tavoittaa kaikki ikäluokkiin kuuluvat lahtelaiset kirkon jäsenet.

Seurakunnan soittorinki ulottuu ikäihmisten lisäksi lapsiperheisiin. Lahden seurakuntayhtymän lastenohjaajat ovat aloittaneet puhelinsoitot lahtelaisille lapsiperheille, joiden arjen koronavirus on mullistanut. Ajatuksena on tavoittaa ne perheet, jotka kaipaavat esimerkiksi ruoka-apua, taloudellista tukea, koululaisten läksytukea tai keskusteluapua.

Lahden seurakuntayhtymä tarjoaa koronavirusepidemian aikana laaja-alaista keskusteluapua. Lisää tietoa löytyy seurakuntayhtymän verkkosivuilta.

Lahden kaupunki soittaa kaikille yli 80-vuotiaille lahtelaisille – puheluilla selvitetään avuntarve poikkeusoloissa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut