Veteraanipäivän seppeleet lasketaan Lahdessa ja Nastolassa ilman yleisöä – Lahden tilaisuuden voi katsoa verkossa

Nina Räty

Kansallista veteraanipäivää vietetään maanantaina 27. huhtikuuta. Lahden ja Nastolan tilaisuudet järjestetään koronaviruspandemian vuoksi ilman yleisöä.

Veteraanipäivän vietto siirtyy pääosin verkkoon

Lahden tilaisuuden taltioinnin voi katsoa Keski-Lahden seurakunnan Facebook-sivuilla maanantaina iltapäivällä.

Tämän vuoden veteraanipäivän teemana on "Ihmisten välillä hyvä tahto". Teema kunnioittaa veteraanipäivän rauhanomaista luonnetta ja nostaa esiin veteraaneilta perintönä saatua itsenäisyyttä.

Lahden Ristinkirkolla lasketaan seppeleet Karjalaan jääneiden muistomerkille ja Vapauden hengetär -patsaalle. Tilaisuuteen osallistuvat kaupunginjohtaja Pekka Timonen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hannu Rahkonen (kok.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén (sd.), seurakuntayhtymän kappalainen Jukka Immeli, Lahden nuorisovaltuuston puheenjohtaja Jere Villman sekä veteraanijärjestöjen edustajina Lahden Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Juhani Vilo ja eversti Kari Siljander.

Tilaisuudessa lyhyet puheet pitävät Rahkonen, Villman ja Immeli. Nämä puheet ovat luettavissa veteraanipäivänä kaupungin lahti.fi-verkkosivuilla.

Nastolassa järjestetään kunniakäynti kunnantalon edustalla Nastolasta 1939–1945 maata puolustamaan lähteneiden muistokivellä ja Nastolan sankarihautausmaalla, jossa lasketaan seppele sankarimuistomerkille. Seppeleiden laskuun osallistuvat edustajat paikallisista veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Kaupunki toivoo tiedotteessaan, että sankarihautausmailla kävijät huomioivat poikkeustilanteen rajoitukset ja suositukset.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut