Lahden kevään ylioppilaat juhlivat 29. elokuuta – lakin saa painaa päähän toukokuun lopussa

Lakkiaispäivä 30.5. on tänä vuonna poikkeuksellinen, sillä koulun lakitushetki vietetään verkon välityksellä. Riitta Ketola

Nina Räty

Lahden kaupungin lukioista keväällä valmistuvien ylioppilasjuhlat järjestetään lauantaina 29.8. Tämä on valtakunnallinen suositus juhlapäiväksi. Ylioppilasjuhlia joudutaan siirtämään kolme kuukautta eteenpäin koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

Tulevat ylioppilaat päättävät opintonsa 30. toukokuuta, jolloin järjestetään kaupungin jokaisen lukion oma yhteinen juhlahetki verkon kautta. Ylioppilaslakin saa painaa päähänsä tuona päivänä, joka olisi ollutkin alkuperäinen lakkiaispäivä.

Ylioppilaat saavat lukion päättötodistuksen ja ylioppilastodistuksen postitse toukokuun juhlapäivään mennessä.

– Lahden kaupungin lukioissa on suunnitteilla, että rehtorit esittävät oman videotervehdyksensä valmistuville verkon kautta. Tavoitteena on järjestää jokaisen lukion oma yhteinen lakitushetki ja tällä tavoin tuoda poikkeuksellisissa oloissa juhlamieltä ylioppilaiden valmistumishetkeen 30. toukokuuta, kertoo Lahden lukiojohtaja Heikki Turunen.

Tänä keväänä kirjoittaneet abiturientit ja kirjoitusten sujumisesta vastannut henkilöstö ovat työskennelleet kovassa paineessa koronaviruksen poikkeusolojen vuoksi. Ylioppilaskirjoitusten aikataulua tiivistettiin, jolloin reaalikokeet aikaistuivat viikolla ja valtaosalla abeista oli kokeita peräkkäisinä päivinä.

– Nyt kannattaa valmistumisesta onnitella itseään ja mahdollisuuksien mukaan juhlistaa sitä omassa perhepiirissä ja viettää lakkiaispäivää ajankohdan virallisten suositusten mukaan, Turunen sanoo.

Elokuun ylioppilasjuhlien valmistelu on Lahdessa aloitettu ja käytännön järjestelyistä viestitetään ylioppilaille ja koteihin kevätlukukauden kuluessa.

Lukiojohtaja Turunen toivoo, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan yhteiseen ylioppilasjuhlapäivään.

Tiirismaan lukiossa yo-kokeeseen mentiin turvavälit pitäen

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut