Orimattila lomauttaa joka viidennen työntekijän

Orimattilassa lomautetaan 112,5 työntekijää koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Teuvo Pirhonen

Kimmo Kangas

Orimattilan kaupungin käymät yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena kaupunki on lomauttamassa 112,5 työntekijää. Kaupungin tiedotteen mukaan lomautukset pyritään ajoittamaan siten, että ne alkavat 6.7. mennessä.

Lomautusten kestoksi pyritään rajaamaan 30 päivää. Lomautusten tarve voi vähentyä, jos valtioneuvoston määräämiä rajoituksia puretaan tai toimintaympäristö muuttuu muulla tavoin.

Lomautukset kohdistuvat tehtäviin, joissa työ on vallitsevan koronatilanteen seurauksen vähentynyt tai tilapäisesti keskeytynyt, eikä henkilöille voida osoittaa korvaavaa työtä tai mahdollisuutta työjärjestelyihin, esimerkiksi etätyön tekemiseen.

Lomautukset koskevat konsernihallinnon sekä sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialoja. Lomautettavien joukossa on 51 koulunkäyntiavustajaa, joiden kohdalla on kyse normaaleista kesäajan lomautuksista, joita on toteutettu myös aiempina kesinä.

Orimattilan kaupungin ja viiden henkilöstöä edustavan järjestön neuvotteluissa sovittiin, että uusia rekrytointeja voidaan jatkaa, mikäli tehtävät täytetään vasta koronavirustilanteen aiheuttamien lomautusten päätyttyä. Sijaisrekrytoinneissa paikat tarjotaan ensisijaisesti omalle henkilökunnalle.

Orimattilan yt-neuvottelujen piirissä oli noin 270 henkilöä. Orimattilan kaupungin kokonaishenkilöstömäärä on 550 henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 3. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 4. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 5. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 6. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 7. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 8. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 9. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 12. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
 13. Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään
 14. Taksimatkustajalta puuttuivat Lahdessa rahat, mutta monenlaista epäilyttävää oli mukana
 15. Poliisi pysäytti katsastamattoman auton Asikkalassa, kuskin kunnossa sanomista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.