Orimattila lomauttaa joka viidennen työntekijän

Orimattilassa lomautetaan 112,5 työntekijää koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Teuvo Pirhonen

Kimmo Kangas

Orimattilan kaupungin käymät yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena kaupunki on lomauttamassa 112,5 työntekijää. Kaupungin tiedotteen mukaan lomautukset pyritään ajoittamaan siten, että ne alkavat 6.7. mennessä.

Lomautusten kestoksi pyritään rajaamaan 30 päivää. Lomautusten tarve voi vähentyä, jos valtioneuvoston määräämiä rajoituksia puretaan tai toimintaympäristö muuttuu muulla tavoin.

Lomautukset kohdistuvat tehtäviin, joissa työ on vallitsevan koronatilanteen seurauksen vähentynyt tai tilapäisesti keskeytynyt, eikä henkilöille voida osoittaa korvaavaa työtä tai mahdollisuutta työjärjestelyihin, esimerkiksi etätyön tekemiseen.

Lomautukset koskevat konsernihallinnon sekä sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialoja. Lomautettavien joukossa on 51 koulunkäyntiavustajaa, joiden kohdalla on kyse normaaleista kesäajan lomautuksista, joita on toteutettu myös aiempina kesinä.

Orimattilan kaupungin ja viiden henkilöstöä edustavan järjestön neuvotteluissa sovittiin, että uusia rekrytointeja voidaan jatkaa, mikäli tehtävät täytetään vasta koronavirustilanteen aiheuttamien lomautusten päätyttyä. Sijaisrekrytoinneissa paikat tarjotaan ensisijaisesti omalle henkilökunnalle.

Orimattilan yt-neuvottelujen piirissä oli noin 270 henkilöä. Orimattilan kaupungin kokonaishenkilöstömäärä on 550 henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.