Tukilakkojen vaikutukset ulottuvat maalle, merelle ja taivaalle

Ilmailualan unioni on jo aloittanut tukitoimet. Uusien tukitoimien piirissä ovat ensi maanantaista alkaen useat yritykset, mm. Airpro ja Finnair. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Useat liitot ovat asettuneet tukemaan työntekijöitä edustavaa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUta Postia koskevassa työriidassa.

Ilmailualan unioni IAU

IAU on jo aloittanut tukitoimet. IAU:n jäsenet eivät osallistu postinkäsittelyyn lentokentillä. Maanantaina ilmoitettujen uusien tukitoimien piirissä ovat ensi viikon maanantaista alkaen useat Paltan jäsenyritykset, muun muassa Airpro ja Finnair . Viimeisimmäksi ilmoitetut tukitoimet toteutetaan työnseisauksena.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT

AKT:n tuki työtaistelulle laajenee ensi viikolla Helsingin seudun liikenteeseen (HSL) ja huoltokorjaamoihin, jos PAUn työnseisaukset jatkuvat.

AKT kertoo tiedotteessaan, että uusien toimien on määrä alkaa ensi maanantaina kolmelta aamulla ja kestää 24 tuntia. Tällöin esimerkiksi paikallis- ja lähiliikennettä HSL-alueella ajavat AKT:n jäsenet eivät tee töitä.

Jo aiemmin on ilmoitettu useista tukitoimista. Esimerkiksi maanantaista lähtien AKT:n jäsenet pidättäytyvät työstä Posti Kuljetus Oy:ssä .

Suomen Merimies-Unioni

Unioni on aloittanut tukitoimet. Eri aluksille ei enää oteta Postin kuljetuksia, vaan ne jäävät satamiin.

Tuki laajenee torstaina ja ensi maanantaina. Maanantain toimet vaikuttaisivat toteutuessaan Suomen lipun alla liikennöiviin laivoihin, esimerkiksi Silja Lineen ja Viking Lineen.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Rautatiealan Unioni RAU

RAU tukee PAUta saarrolla, joka pysäyttää rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen tiistaina kello 21 ja kestää 24 tuntia. Henkilöliikenne jatkuu normaalisti. JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat tiistaina. Junien kunnossapito on lakossa keskiviikkona.

Palvelualojen ammattiliitto PAM

PAM tukee PAUta kieltämällä Postin jakeluverkossa kulkevien pakettien ja kirjeiden käsittelyn asiamiesposteissa ensi maanantaista alkaen, jos ratkaisua neuvotteluissa ei siihen mennessä ole saatu.

Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL

SEL tukee PAUta Postin kuljetusten käsittelykiellolla elintarvikealan yrityksissä. Kielto astuu voimaan perjantaina.

Käsittelykielto tarkoittaa, että elintarvikealan työpaikoilla ei kerätä, lastata tai pureta kuormia Postin hoitamiin elintarvikealan kuljetuksiin, jotka ajaa Postin oma auto tai alihankintana Postin ajoa tekevä auto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.