Tukilakkojen vaikutukset ulottuvat maalle, merelle ja taivaalle

Ilmailualan unioni on jo aloittanut tukitoimet. Uusien tukitoimien piirissä ovat ensi maanantaista alkaen useat yritykset, mm. Airpro ja Finnair. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Useat liitot ovat asettuneet tukemaan työntekijöitä edustavaa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUta Postia koskevassa työriidassa.

Ilmailualan unioni IAU

IAU on jo aloittanut tukitoimet. IAU:n jäsenet eivät osallistu postinkäsittelyyn lentokentillä. Maanantaina ilmoitettujen uusien tukitoimien piirissä ovat ensi viikon maanantaista alkaen useat Paltan jäsenyritykset, muun muassa Airpro ja Finnair . Viimeisimmäksi ilmoitetut tukitoimet toteutetaan työnseisauksena.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT

AKT:n tuki työtaistelulle laajenee ensi viikolla Helsingin seudun liikenteeseen (HSL) ja huoltokorjaamoihin, jos PAUn työnseisaukset jatkuvat.

AKT kertoo tiedotteessaan, että uusien toimien on määrä alkaa ensi maanantaina kolmelta aamulla ja kestää 24 tuntia. Tällöin esimerkiksi paikallis- ja lähiliikennettä HSL-alueella ajavat AKT:n jäsenet eivät tee töitä.

Jo aiemmin on ilmoitettu useista tukitoimista. Esimerkiksi maanantaista lähtien AKT:n jäsenet pidättäytyvät työstä Posti Kuljetus Oy:ssä .

Suomen Merimies-Unioni

Unioni on aloittanut tukitoimet. Eri aluksille ei enää oteta Postin kuljetuksia, vaan ne jäävät satamiin.

Tuki laajenee torstaina ja ensi maanantaina. Maanantain toimet vaikuttaisivat toteutuessaan Suomen lipun alla liikennöiviin laivoihin, esimerkiksi Silja Lineen ja Viking Lineen.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Rautatiealan Unioni RAU

RAU tukee PAUta saarrolla, joka pysäyttää rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen tiistaina kello 21 ja kestää 24 tuntia. Henkilöliikenne jatkuu normaalisti. JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat tiistaina. Junien kunnossapito on lakossa keskiviikkona.

Palvelualojen ammattiliitto PAM

PAM tukee PAUta kieltämällä Postin jakeluverkossa kulkevien pakettien ja kirjeiden käsittelyn asiamiesposteissa ensi maanantaista alkaen, jos ratkaisua neuvotteluissa ei siihen mennessä ole saatu.

Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL

SEL tukee PAUta Postin kuljetusten käsittelykiellolla elintarvikealan yrityksissä. Kielto astuu voimaan perjantaina.

Käsittelykielto tarkoittaa, että elintarvikealan työpaikoilla ei kerätä, lastata tai pureta kuormia Postin hoitamiin elintarvikealan kuljetuksiin, jotka ajaa Postin oma auto tai alihankintana Postin ajoa tekevä auto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa Saimaa Brewing Company, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 2. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 3. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 4. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 5. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 6. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 7. Rajoitusten höllentäminen ei tuonut ryntäystä takaisin Veikkauksen pelikoneiden äärelle
 8. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 9. Sään puolesta lomalotto ei suosinut tänä vuonna heinäkuussa lomailleita – yöt olivat Lahdessa viileitä, myös sateita oli tavallista enemmän
 10. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 11. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 12. Valtteri Bottas kurvasi toiseksi Britannian gp:n vapaissa harjoituksissa Silverstonen radalla
 13. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 14. Helleraja rikkoutui Lahdessa lauantaina, myös sunnuntaille luvassa aurinkoa
 15. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.