"Husu" Hussein kertoo saaneensa Taksi Helsingin laatutoimikunnalta huomautuksen asiakaspalveluasenteesta ja käytöksestä

Abdirahim Hussein sanoi Twitterissä suhtautuvansa huomautukseen vakavasti. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

STT

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) kertoo saaneensa Taksi Helsingin laatutoimikunnalta huomautuksen asiakaspalveluasenteeseen ja käytökseen liittyen.

Twitterissä asiasta kertova Hussein sanoo suhtautuvansa huomautukseen vakavasti.

– Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä. Asia on osaltani käsitelty, Hussein tviittaa.

Asia sai alkunsa taksinkuljettajana toimivan Husseinin julkisesta ulostulosta, jossa hän kertoi jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen matkustajan kyydistään kesken matkan. Myöhemmin ilmeni, että tällaista tapausta ei ollut sattunut. Hussein on pyytänyt kirjoitustaan anteeksi.

Taksi Helsingin tiedotteessa kerrotaan, että Husseinin kanssa on käyty vakava keskustelu yhtiön arvoista sekä laatukriteereistä, minkä lisäksi Husseinille on annettu huomautus.

– Husseinin kanssa on käyty vakava keskustelu siitä, millaista asiakaspalveluasennetta ja käytöstä Taksi Helsinki odottaa sen välityksessä olevilta kuljettajilta. Vaikka kuljettajat eivät ole työsuhteessa Taksi Helsinkiin, edustavat he käytöksellään yhtiötä, sanoo Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen tiedotteessa.

Hyvät arvostelut vaikuttivat

Jos kuljettaja ei noudata Taksi Helsingin laatusopimusta tai rikkoo sitä toistuvasti, voidaan kuljettajalle antaa huomautus, väliaikainen välityskielto tai toistuvista rikkomuksista lopullinen välityskielto. Taksi Helsingin mukaan tapauksissa huomioidaan myös kuljettajien saamat palautteet ja mahdollisesti aiemmin tulleet reklamaatiot.

– Husseinin toiminnasta kuljettajana ei ole aiemmin tullut valituksia, ja hänellä on kuljettajana hyvät arvostelut. Otimme tämän huomioon arviossamme. Annamme hänelle mahdollisuuden toimia jatkossa paremmin ja oppia virheistään, Kantonen sanoo tiedotteessa.

Taksi Helsingin kuljettajien allekirjoittamassa laatusopimuksessa edellytetään kuljettajan noudattavan työssään lakia ja hyvää käytöstä. Nyt kuljettajien laatusopimus päivitetään koskemaan myös välitysyhtiölle aiheutettua mainehaittaa.

Hussein pyysi valehteluaan anteeksi

Hussein väitti marraskuun alkupuolella Twitterissä, että hän oli pysäyttänyt ajamansa taksin moottoritiellä ja pyytänyt asiakasta poistumaan kyydistä. Toisessa tviitissä hän sanoi jättäneensä henkilön moottoritien varrella olevalle bussipysäkille.

Taksi Helsinki kertoi myöhemmin Twitterissä, että selvitysten perusteella asiakasta ei todellisuudessa poistettu taksin kyydistä.

– Vastataksemme Husun väitteisiin liittyviin kyselyihin vahvistamme tehtyjen selvitysten perusteella, että tässä ei ole tapahtunut heitteillejättöä eikä asiakkaan kyydistä poistoa. Keskustelut Husun kanssa on käyty ja asia näiltä osin loppuun käsitelty, Taksi Helsinki tviittasi.

– Emme hyväksy epäasiallista käytöstä ja Husun toiminta on mennyt käsiteltäväksi laatutoimikunnallemme, jossa jatkotoimenpiteitä pohditaan, lisättiin seuraavassa tviitissä.

Sittemmin Hussein on pyytänyt anteeksi toimintaansa ja sitä, että oli valehdellut.

– Pysäytin auton hetkeksi ja kun asiakas rauhoittui, jatkettiin matkaa ja vein hänet kotiin, Hussein kirjoitti Facebookissa.

Aiemmin SDP:n valtuustoryhmä erotti Husseinin ryhmästä määräajaksi tapaukseen liittyvän valehtelun ja siitä johtuvan luottamuspulan vuoksi. Erottaminen jatkuu ensi vuoden kesäkuun loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 3. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 4. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 5. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 6. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 7. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 8. Suomalaiset valloittivat jo Hollywoodin – kaikki elokuvat eivät vain valmistuneet
 9. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 10. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 11. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 12. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 13. Lukijalta: Keskustan linja on hukassa ja hajaantuminen uhkaa – Nopeat käännökset karkottivat äänestäjät
 14. Esikoiskirjailija Elina Jokinen julkaisee poikkeuksellisesti samaan aikaan romaanin ja tietokirjan – "Olen aivan varma siitä että en olisi parempaan pystynyt"
 15. Sotakirjallisuudesta tuli naisten laji – Petra Rautiaisen pian ilmestyvässä romaanissa perataan Lapin sotaa ja vankileirien tapahtumia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.