Boeingille uusi takaisku: suunnittelee uudelleen 7 000 koneen suojarakenteen kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen

Boeingilla on ollut vaikea vuosi. LEHTIKUVA/AFP

STT

Vaikeuksien koettelema lentokoneyhtiö Boeing suunnittelee uudelleen 737 Next Generation eli 737 NG -konetyypin moottorien suojuksen kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen, Financial Times kertoo.

Muutosta vaatii Yhdysvaltain onnettomuustutkintakeskus. Boeing on kertonut työstävänsä muutosta. Yhtiön mukaan koneilla on turvallista lentää, ja se on ottanut huomioon asian jo aiemman tarkistuksen myötä.

Tyypin 737 NG koneita on käytössä yli 7 000 kappaletta. Matkustaja kuoli viime vuoden huhtikuussa lennolla, jossa moottorin rikkoutuminen vahingoitti koneen ikkunaa.

Kyseisellä lennolla koneen moottori vahingoitti suojarakennettaan niin, että siitä irtosi palasia. Matkustaja imeytyi osin ulos vaurioituneesta ikkunasta. Hänet saatiin vedettyä takaisin matkustamoon, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin.

Samaisessa konemallissa havaittiin lokakuussa murtumia. Boeing tarkisti tuhat mallin koneista, ja niistä 50:ssä havaittiin murtumia. Murtumat löydettiin osasta, joka varmistaa siipien kiinnitystä runkoon.

Yhtiön vuosi on ollut vaikea. Sen 737 Max -koneet asetettiin lentokieltoon keväällä kahden maahansyöksyn jälkeen. Onnettomuuksissa kuoli yhteensä 346 ihmistä. Yhtiö arvioi aiemmin marraskuussa, että 737 Max -koneet voisivat palata käyttöön tammikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 2. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 3. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 4. Lahti johtaa – maalintekijänä Lahti
 5. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 6. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 7. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 8. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 9. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 10. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen
 11. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 12. Vain yksi vaihtuu voittavasta kokoonpanosta – tässä FC Lahden miehitys RoPSia vastaan
 13. Ilkka Koskimäki siirtyy Hämeestä Itä-Uudenmaan poliisipäälliköksi
 14. Lahtelaistaustainen luonnonsuojelun emeritusprofessori Pekka Kauppi hakkaisi ja säästäisi metsiä ja haaveilee, että Tiirismaan masto siirrettäisiin muualle
 15. Sadevesikaivoon heitetty tupakantumppi voi päätyä kalan vatsaan – Lahdessa kampanjoidaan vesistöjen roskaantumista vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.