Maltan poliisi otti kiinni suurliikemiehen toimittajamurhan tutkinnan yhteydessä

Toimittaja Daphne Caruana Galizia kuoli autopommi-iskussa vuonna 2017. LEHTIKUVA/AFP

STT

Maltan poliisi on ottanut kiinni tunnetun liikemiehen epäiltynä yhteyksistä toimittaja Daphne Caruana Galizian murhaan.

Times of Malta -lehden mukaan liikemies Yorgen Fenech oli pyrkimässä pakoon Maltalta, kun hänet otettiin kiinni huvijahdiltaan.

Korruptiota tutkinut Galizia kuoli autopommi-iskussa vuonna 2017. Hän oli tutkinut Fenechin omistaman Dubaihin rekisteröidyn 17 Black -yhtiön toimintaa, rahanpesua ja polttoaineen salakuljetusta.

Maltan pääministeri Joseph Muscat ilmoitti aiemmin harkitsevansa armahdusta rahanpesusta epäillylle miehelle, jonka epäillään toimineen välittäjänä kun Galizian murhaa valmisteltiin. Armahdus voisi toteutua, jos mies suostuu todistamaan oikeudessa.

"Yhden naisen Wikileaksiksi" nimetty Galizia syytti Muscatia ja muita Maltan poliitikkoja sekaantumisesta korruptioon. Galizia syytti Muscatia rikollisten suosimisesta ja sanoi pääministerin tehneen Maltasta mafiasaaren.

Fenech on myös Electrogas -yhtiön toimitusjohtaja ja toinen omistaja. Electrogas sai vuonna 2013 miljoonien eurojen sopimuksen rakentaa Maltalle uusi kaasuvoimala. Panaman paperien vuodossa paljastui, että pari johtavaa maltalaista poliitikkoa oli saamassa 17 Black -yhtiöltä mittavat palkkiot tarkemmin määrittelemättömistä palveluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.