Poliisi pyytää yleisöhavaintoja Orimattilan paloista – toinen palo riehui palvelutalon vieressä

Palo roihusi isolla alueella Käkelän palvelukodin vieressä. Lukijan kuva

Nina Räty

Hämeen poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista, jotka liittyvät Orimattilan kahteen tulipaloon keskiviikkona. Poliisi pyytää havaintoja erityisesti paikalla liikkuneista ihmisistä.

Ensimmäinen palo syttyi Käkelässä Sipiläntiellä neljän jälkeen iltapäivällä. Vanhat tyhjillään olleet puimala ja kuivuri paloivat maan tasalle, ja tuli levisi niistä kuivaan maastoon. Puoli hehtaaria nurmikkoa ja metsämaata paloi.

Palo oli Käkelän palvelukodin takana. Palomiehet saivat rajattua palon niin, ettei tuli levinnyt palvelutalolle asti. Tilanne oli uhkaava: jos aluetta ei olisi saatu nopeasti rajattua, palvelukoti olisi jouduttu evakuoimaan.

Toinen palo oli iltaseitsemän aikaan Kaitilantien ja Neulomotien risteyksessä olevan tehdasrakennuksen takana olevalla Kalmonkalliolla. Metsäisen kallion päällä oli yritetty sytyttää maastoa useista kohdista. Palot eivät ehtineet levitä.

Havainnot voi ilmoittaa poliisille ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi tai numeroon 050 413 0594.

Vanhat puimala ja kuivuri paloivat maan tasalle palvelukodin vieressä Orimattilassa - "Jos emme olisi päässeet rajaamaan paloa, olisi jouduttu evakuoimaan"

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai torstaina taas hälytyksen Kalmonkalliolle vähän ennen kolmea iltapäivällä. Samassa paikassa paloi nyt maastoa 25 aaria.

Kuivan kangasmaaston sammuttaminen jatkui pitkään. Päivystävän palomestarin Harri Paukkusen mukaan ei ole varmaa, oliko maastoa käyty sytyttämässä uudelleen vai oliko edellisillan palo jäänyt kytemään.

Päijät-Hämeessä on voimassa ruohikkopalovaroitus.

Orimattilassa sytyteltiin paloja kallioiden päälle

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.