Heinolan kaupungin mahdolliset lomautukset koskevat enintään reilua sataa henkeä

Yt-neuvottelut: Kesätyöpesteistä voidaan toteuttaa osa.

Heinolan kaupungin henkilöstön lomautuksia koskevat yt-neuvottelut saatiin päätökseen maanantaina. Mahdolliset lomautukset koskisivat noin reilua sataa henkeä. Heini Kuusela

Heini Kuusela

Heinolan kaupunki sai lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut päätökseen maanantaina 20. huhtikuuta.

Neuvottelujen aikana sovittiin yhdessä henkilöstöjärjestöjen kanssa periaatteet siitä, miten pandemiapoikkeusolojen aiheuttama haasteellinen tilanne viedään Heinolan kaupungissa läpi.

Yt-neuvottelujen päättymishetkellä määräaikaiset lomauttamiset koskisivat enintään 110 henkilöä.

Mikäli maan hallituksen asettamat rajoitukset ja niistä johtuvat palveluiden kysynnän muutokset jatkuvat toukokuun lopun jälkeenkin, kaupungilla ei ole mahdollista tarjota työtä kaikille työntekijöille pandemiapoikkeusolojen vähentäessä työtä. Mahdolliset määräaikaiset lomautukset alkaisivat aikaisintaan toukokuun lopussa ja kestäisivät yhteensä enintään 90 päivää.

Tilanne elää, muistuttaa kaupunginjohtaja Parkkonen

Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen kuitenkin muistuttaa kaupungin tiedotteessa, että tilanne elää kaiken aikaa.

– Hallitukselta on lähipäivinä odotettavissa uusia linjauksia mahdollisesta rajoitusten jatkamisesta tai purkamisesta. Me työnantajana reagoimme ja katsomme, onko muutoksilla vaikutusta neuvottelutulokseen. Työnantaja voi myös keskeyttää lomautukset, mikäli tarve tai tilanne muuttuu siihen suuntaan, Parkkonen sanoo.

Työnantaja voi myös keskeyttää lomautukset, mikäli tarve tai tilanne muuttuu siihen suuntaan.

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen

Parkkonen pitää mahdollisena, että työntekijöitä voidaan tarvita tuuraamaan sairastuneita, jos epidemia alkaa näyttäytyä myös Heinolassa.

Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehyn neuvotteluedustajan Sari Niemelän mukaan neuvottelut etenivät järjestöjen näkökulmasta hyvässä yhteishengessä.

– Asioista käytiin avointa keskustelua, ja näkemyksiä jaettiin puolin ja toisin, vaikka välillä oltiinkin eri mieltä asioista, Niemelä kommentoi tiedotteessa.

Parkkonen kertoo, että neuvotteluissa päädyttiin järjestöjen toiveesta siihen, että ennen 28.5. tai 90 päivän lisäksi ylimääräistä lomautusta ei saa työntekijänkään aloitteesta ottaa. Niiden työntekijöiden osalta joilla työ on pandemian johdosta vähentynyt, aloitetaan toukokuussa lomilla ennen mahdollista lomautusta. Pääosin lomat toteutetaan normaalisti.

Kaupunki on kartoittanut korvaavaa työtä koko kevään. Muilla aloilla työskentelevät sote-koulutuksen omaavat työntekijät pyritään siirtämään sosiaali- ja terveystoimeen.

– Pandemian myötä on syntynyt myös uusia tarpeita kuten neuvontapalvelut, joissa hyödynnetään ihmisiä joiden työ on keskeytynyt. Parkkosella ei ole tiedossa, että mitään ostopalveluita olisi jätetty paikallisilta yrittäjiltä hankkimatta työjärjestelyjen takia.

– Osana koko pandemian vaikutuksia me päinvastoin pyrimme aikaistamaan välttämättömien hankintojen tekemistä ja toteuttamaan niitä paikallisesti.

Kesätöistä voitaneen toteuttaa osa

Korvaavan työn järjestämisen ja mahdollisten lomautusten lisäksi yt-neuvotteluissa käytiin läpi uusien rekrytointien, nuorten kesätöiden, liukuvan työajan saldorajan sekä tilapäisesti toisiin tehtäviin siirtyvän henkilöstön työsopimusten tilannetta sekä kirjattiin niihin ammattijärjestöjen kanta. Muun muassa kesätöiden osalta todettiin, että 15–17 -vuotiaiden nuorten kesätyöpestit voidaan toteuttaa niissä tehtävissä, joissa toimintaa ei ole poikkeusolojen vuoksi rajoitettu.

Kaupunginhallitus käsittelee yt-neuvottelujen tulosta ja lomautusten perusteita kokouksessaan 27. huhtikuuta.

Juttua täydennetty 23.4. klo 13:45 kaupunginjohtaja Parkkosen kommenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.