Entinen ministeri ja yritysjohtajia Päijät-Hämeestä - näin he tienasivat

Ministeri, diplomi-insinööri Iiro Viinanen sai viime vuonna ansiotuloja yli 236 000 euroa. Sami Kuusivirta

Nina Räty

Lahdessa asuvan ministerin, diplomi-insinööri Iiro Viinasen ansiotulot olivat viime vuonna yli 236 000 euroa. Pääomatuloja hänellä ei ollut.

Lahtelainen liikemies Mika Wilenius tienasi viime vuonna ansiotuloja yli 176 000 euroa. Hänelläkään ei ollut pääomatuloja. Wilenius oli yksi entisen SSR Group -konsernin (nykyään Pallas Rakennus) omistajista.

Lahtelaisen Koiviston Auto -konsernin konsernijohtaja Antti Norrlin sai viime vuonna ansiotuloja noin 147 000 euroa, mutta ei pääomatuloja. Koiviston Auto osti viime syksynä OnniBus.comin koko osakekannan.

Sitran eli Suomen itsenäisyysrahaston ja tulevaisuustalon johtaja, hollolalainen Mari Pantsar tienasi viime vuonna noin 146 000 euroa ansiotuloja ja 3 200 euroa pääomatuloja.

Lahtelainen rekrytointikonsultti Jaana Pollari sai viime vuonna 138 000 euroa ansiotuloja ja 22 100 euroa pääomatuloja. Pollarin yritys Pollari & Partners toimii Lahdessa ja Helsingissä.

Asikkalalaisen Jaana Rapalan pääomatulot olivat viime vuodelta 136 000 euroa. Rapalalla ei ollut verotettavaa ansiotuloa. Hän kuuluu Asikkalasta lähtöisin olevan kalastusvälineyhtiön Rapalan sukuun.

Digitaalisia mainosnäyttöjä tuottavan ZetaDisplay Finlandin toimitusjohtaja Manu Mesimäki Hollolasta tienasi viime vuonna noin 133 000 euroa ansiotuloja ja 5 700 euroa pääomatuloja. Mesimäki oli aiemmin toimitusjohtajana myynti- ja markkinointiyritys Seasamissa, jonka ruotsalainen ZetaDisplay osti.

ESS:n verokoneeseen pääset tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisystävykset jättivät työnsä ja perustivat uudenlaisen ikäihmisten ystäväpalvelu Gubben – nyt yritys toimii koko Suomessa ja ehkäisee vanhusten ja nuorten syrjäytymistä
 2. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 3. Kassojen jäsenmaksuissa yli kymmenkertaiset erot – "Jäsenemme eivät ole huomanneet kassan maksun nousua"
 4. Maastoa paloi noin hehtaarin verran Hollolan Herralassa
 5. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 6. Lahdessa on tarjolla kesäteatteria tänä kesänä – näytelmän pääosassa hauskuuttaa monien tuntema Sipi Pelle
 7. Pohjalaisfirma jatkaa perinteistä jääkairojen valmistusta Heinolassa, edellinen valmistaja Konsaku on hakeutunut konkurssiin – "Jääkairoista tuli rahanreikä"
 8. Valtteri Bottaksen viereltä putosi yksi tuolinsahaaja – suomalaisella ei vielä julkaistua sopimusta ensi kaudeksi
 9. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 10. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 11. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 12. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 13. Lukijalta: Itsekkyys ja tekopyhyys rehottivat Lahden urheilukisoissa
 14. Lahti on mukana Itämeripäivän juhlinnassa
 15. Avoimet puutarhat keräsi 70 000 vierailijaa – virtuaaliesittelyt nähtävillä vielä heinäkuun loppuun asti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.