LUT-yliopisto nousi maailman 200 parhaan bisneskoulun joukkoon

LUT-yliopiston kauppakorkeakoulu otti aimo harppauksen THE-rankingin listalla. Sami Kuusivirta

Heidi Malin

LUT-yliopiston kauppakorkeakoulu on noussut maailman 200 parhaimman bisneskoulun joukkoon Times Higher Educationin (THE) kauppa- ja taloustieteiden alakohtaisessa vuoden 2020 rankingissa. LUT sijoittui sijoille 176–200 listalla, jossa oli 632 bisneskoulua.

THE:tä pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista yliopistorankingeista. Rankingissa arvioidaan yliopistojen tutkimusta, viittauksia, opetusta, kansainvälisyyttä ja rahoitusta. Kaikkiaan THE- rankingissa käytetään 13 eri indikaattoria.

Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston LUTin nousu listalla on huima, sillä vuoden 2019 listauksella se oli sijoilla 301–400. Samalla sijoitus on LUTin historian paras, jos huomioon otetaan kaikki kansainväliset yliopistorankingit.

– Oikoteitä tutkimuksen ja koulutuksen laadun parantamisessa ei ole. Olen erittäin iloinen, että kauppakorkeakoulumme pitkäjänteinen kova työ tuottaa tulosta, ja olemme ottaneet tukevan jalansijan maailman parhaiden bisneskoulujen joukossa, LUT-kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo sanoo.

LUTin erityinen vahvuus on edellisvuoden tapaan viittaukset tieteellisiin artikkeleihin. Kauppakorkeakoulun saamat rankingpisteet nousivat merkittävästi myös tutkimuksessa ja opetuksessa.

Suomalaisista seitsemästä yliopistosta LUT sijoittui toiseksi. Tänä vuonna THE:n kauppa- ja taloustieteiden ranking listasi 632 bisneskoulua, kun edellisvuoden lista kattoi 585 yliopistoa. Yhteensä maailmassa on noin 16 500 yliopistotasoista bisneskoulua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 4. Orimattilalainen ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen ei uskonut opinto-ohjaajaa, vaan teki ikoneista itselleen ammatin
 5. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 6. Kalle Veirron kolumni: Lätkäjätkät ovat kansallisia eheyttäjiä
 7. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 8. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 9. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 10. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 11. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 12. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 13. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 14. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 15. Peliitat haki pisteet Imatralta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.