Mato Valtonen oli kuulolla, kun Ed Sheeranin manageri ohjeita antoi - ei varsinaisesti imarrellut Lahtea

Mato Valtonen kertoo olleensa kuulolla, kun vanha kotikaupunki Lahti sai kuulla kunniansa. Arkisto/Janne Pussila

Minni Salminen

Suomalaisen rockin pioneeri Mato Valtonenkertoi Radio Voiman haastattelussa pohtineensa Jore Marjarannan kanssa Leningrad Cowboys -aikoja ja sitä, miten he omana aikaan olivat eturivissä ja esiintyivät yhdessä Puna-armeijan kuoron kanssa Helsingissä Senaatintorilla.

Eihän se kaikki saa nyt tässä olla, kertoi Valtonen miesten ajatelleen. He päättivätkin perustaa bändin, ja laulattaa yleisöä tuttujen rock-klassikkojen tahdeissa.

Muusikon työn lisäksi Valtonen toimii puhetyöläisenä ja puhuu innostavan työilmapiirin puolesta. Hän kuvaili Voiman haastattelussa suomalaista työilmapiiriä.

- Kai sitä talvisodan henkeä on vielä jäljellä. Pikkuisen on mennyt siihen, että ihmiset ajattelevat vain omaa etuaan. Tekemisen meininki pitäisi kuitenkin olla se ykkösjuttu siinä, sanoi Valtonen.Valtonen antoi myös vinkkejä Lahden alueen tekijöille.

- Lahtihan on mahtava kaupunki. Se on vielä aika nuori ihmiskunnan historiassa ja hakee paikkaansa. Kuitenkin sijainti ja yhteydet ovat loistavat.

Hullujakin ideoita pitää sallia monessa kohdassa, kannusti Valtonen. Hän kertoi kuulleensa, kun Ed Sheeranin manageri kehui Suomea.

- Mutta sitten he sanoivat lopuksi, että "Lahteen älkää sitten vain ikinä järjestäkö mitään. Siellä törmäätte pikkunilkkeihin". Tarkoitti viranomaispuolta tai mitä lie, mutta sävähdytti, mitä tämä herra sanoi.

Mato Valtonen & Jore Marjaranta Band plays Rock 'n' Roll- lauantaina 9.11. Kuusankoski–Kouvola, Pato Klubi Areena- lauantaina 16.11. Lahden Messuhalli, XXL Mössö

Kuuntele Mato Valtosen haastattelu Radio Voimassa tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.