Pauli Hanhiniemi "Tästä asti aikaa" -kappaleesta - "En olisi sitä tekstiä kirjoittanut, ellen olisi tiskannut kaikessa rauhassa kotona"

Romaanin kirjoittaminen oli laulunikkarina tunnetun Pauli Hanhiniemen mielestä terapeuttista. Toni Tervo

Minni Salminen

Kolmas Nainen julkaisi lokakuussa uuden Linjassa-nimisen albumin. Yhtyeen laulaja Pauli Hanhiniemeltä ilmestyi samassa kuussa esikoisromaani Kaukopuhelu. Hanhiniemi kertoi Radio Voiman haastattelussa kokeilleensa aikaisemmin kaikenlaisia temppuja kappaleita kirjoittaessaan.

- Autoilin jokunen vuosi takaperin Euroopassa yksikseni pari viikkoa ja kuuntelin demoja. Kun elelee omaa arkeaan kaikessa rauhassa, tiskaa ja kuuntelee demoja, niin saattaa saada ihan parhaita ideoita.

- Esimerkiksi Tästä asti aikaa -kappaleen tekstiä en olisi kirjoittanut, ellen olisi tiskannut kaikessa rauhassa kotona, kertoo Hanhiniemi.

Romaanin kirjoittaminen oli puolestaan Hanhiniemen mielestä hyvin terapeuttista.

- Ei tarvitse luonnonlaiesta kamalasti välittää, vaan voi keksiä ihan mitä haluaa. Oli tosi rautaa kirjoittaa proosaa, kun olen lauluja tehnyt jo vuosia.

Lahdesta Kolmannen Naisen nokkamiehelle nousee mielestään mieleen yhtä ja toista.

- Siellä on tullut vuosien mittaan monet kerrat pysähdyttyä. Lahti nyt on, sanotaanko kauniisti että semmoinen persoonallinen ja mukava kesäkaupunki, Hanhiniemi naurahti.

Kolmas Nainen esiintyy Lahdessa XXL Mössö -tapahtumassa Messukeskuksessa lauantaina 16.11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.