Vääksyn Yhteiskoulua koskeva infotilaisuus siirtyy toiseen paikkaan - koulussa on oppilaiden musikaali

Rakennusarkkitehti Kari Järvinen on suunnitellut Vääksyyn uuden koulun, jonka tieltä aiotaan purkaa vanhin eli A-osa. Pirjo Kamppila

Pirjo Kamppila

Asikkalassa keskustellaan torstaina 14. marraskuuta kello 17 Vääksyn Yhteiskoulu -hankkeesta. Yhteensattumien vuoksi tilaisuutta ei järjestetäkään itse koulurakennuksessa, vaan kunnanviraston valtuustosalissa. Koulun auditorio on varattu oppilaiden tuottamalle musikaalille.

Tiedotustilaisuuden aiheena on uuden koulun rakentamishankkeen nykytilanne, hankkeen laajuus ja tarvittavat väistötilat.

Paikalla ovat VYK-työryhmän jäsenet, valtuutettu Juri Nieminen (KoKu), Asikkalan tekninen johtaja Harri Hirvonen ja rakennusarkkitehti Kari Järvinen.

Suunnittelun lähtökohtana on nykyisten eri-ikäisten rakennusten purku ja uusi koulurakennus 530 oppilaalle. Osan oppilaista oletetaan tulevan Hollolan Vesikansan puolelta.

Kustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa.

Paljon keskustelua aiheuttaneita aiheita ovat koulun oletettu oppilasmäärä ja vanhimman eli A-osan purku hankkeen tieltä.

Purkulupa viivästyy

Työryhmän tiedotteen mukaan pihojen suunnittelu pohjautuu oletukseen, ettei vanhimman eli A-osan purkulupa-asia tule valmistumaan suunnittelun eikä välttämättä edes rakennustöiden aikana.

Lopullinen tarjouspyyntö julkaistaan alustavan suunnitelman mukaan tammikuussa 2020, mutta jo nyt näyttää vahvasti siltä, että aikataulusta tullaan hieman myöhästymään, kertoo tiedote.

Vääksyn Yhteiskoulun rakennukset ovat valmistuneet 1931, 1958 ja 1975.

Mittava uudisrakennus- ja saneeraushanke valmistui vuonna 1999.

Yläkoulussa on nyt noin 350 oppilasta ja lukiossa noin 180 opiskelijaa. Oppilasennusteet osoittavat määrän laskua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.