Viikonloppuna vietettävä XXL Mössö ylsi lipunmyyntitavoitteeseen – luvassa eturivin artisteja ja Huuhkajat-kisakatsomo

XXL Mössössä kuullaan Apulannan vuoden ainoa Lahden-keikka. Samuli Ikäheimo

Millamari Uotila

Möysän Musaklubi järjestää XXL Mössö -tapahtumansa jo kolmannen kerran, tällä kertaa kaksipäiväisenä. 15.–16. marraskuuta Lahden Messukeskuksessa esiintyvät muun muassa Apulanta, Paula Koivuniemi ja Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

Lisäksi perjantaina jännitetään, irtoaako Suomen jalkapallomaajoukkueelle EM-paikka. Suomi-Liechtenstein-ottelu näytetään jättinäytöltä ja tapahtumaa isännöivät alppihiihtolegenda Kalle Palander ja näyttelijä Mikko Töyssy. Peliä on tulossa seuraamaan 400–500 katsojaa.

Möysän Musaklubin Antti Puhakan mukaan sisäfestivaalin yleisötavoite viikonlopulle on yhteensä 5 500 henkeä, ja lipunmyynti on jo edennyt tavoitteeseen.

Isoja ryhmiä on tulossa kauempaakin, ja se näkyy myös hotellikysynnässä. Puhakan mukaan Lahden nykyinen hotellitarjonta ei meinaa riittää, kun pikkujoulua viettävät yritysryhmät lähtevät liikkeelle.

– Ollaan tosi iloisia siitä, että hotellihankkeet Lahdessa etenevät, Puhakka sanoo.

Aiemmat XXL Mössöt on otettu hyvin vastaan, ja se toi rohkeuden laajentaa tapahtumaa.

– Kaksipäiväisiä tapahtumia tehdään yleensä kesällä, mutta ei juuri pikkujouluaikana. Vastaanotto on aiemmin ollut hyvää, joten laajentamista kannatti kokeilla.

Uusia kokeiluja tarvitaan, sillä pikkujoulujen järjestäminen on kilpailtu ala. XXL Mössö lähestyy sesonkia hyvissä ajoin. Sibeliustalossa pikkujoulubileitä vietetään marraskuun lopussa. Esiintyjinä nähdään Chisu ja Haloo Helsinki -yhtyeestä soolouralle lähtenyt Ellips.

Bileisiin mahtuu kaikkiaan 1 400 henkeä. Lipunmyynti tapahtumaan on hieman jäljessä viimevuotisesta, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Petra Peltovako.

– Se ehkä kertoo siitä, että tarjontaa on paljon. Se on tietysti positiivinen asia (lippuja ostaville) yrityksille ja kuluttajille.

– Kaiken kaikkiaan joulukonserttien lipunmyynti on vilkasta. Joulu on meillä vuoden kiireisintä aikaa.

Ohjelmallisia pikkujoulua järjestetään myös muun muassa Hotelli Tallukassa Asikkalassa, RantaCasinolla Heinolassa, Vierumäen Resort Hotelissa sekä Liikekeskus Korilla Villähteellä.

Warner Music Live oli jo tuomassa Lahti Halliin uutta Pikkujoulut Areenalla -tapahtumaa, mutta se peruttiin. Syyksi ilmoitettiin tuotantotekniset syyt. Konsertissa olisi esiintynyt 7.12. Kaija Koo, J. Karjalainen ja Arttu Wiskari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisystävykset jättivät työnsä ja perustivat uudenlaisen ikäihmisten ystäväpalvelu Gubben – nyt yritys toimii koko Suomessa ja ehkäisee vanhusten ja nuorten syrjäytymistä
 2. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 3. Kassojen jäsenmaksuissa yli kymmenkertaiset erot – "Jäsenemme eivät ole huomanneet kassan maksun nousua"
 4. Maastoa paloi noin hehtaarin verran Hollolan Herralassa
 5. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 6. Lahdessa on tarjolla kesäteatteria tänä kesänä – näytelmän pääosassa hauskuuttaa monien tuntema Sipi Pelle
 7. Pohjalaisfirma jatkaa perinteistä jääkairojen valmistusta Heinolassa, edellinen valmistaja Konsaku on hakeutunut konkurssiin – "Jääkairoista tuli rahanreikä"
 8. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 9. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 10. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 11. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 12. Lukijalta: Itsekkyys ja tekopyhyys rehottivat Lahden urheilukisoissa
 13. Lahti on mukana Itämeripäivän juhlinnassa
 14. Avoimet puutarhat keräsi 70 000 vierailijaa – virtuaaliesittelyt nähtävillä vielä heinäkuun loppuun asti
 15. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.