Hiljaisuuden bileet Lahden kirjastossa – lukuretriitti tarjoaa ajan ja paikan lukemiselle

Lahden kirjastossa järjestetään hiljaisuuden bileet. Noora Kiiskinen

Heidi Malin

Lahden pääkirjastossa järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen lukuretriitti lauantaina 16. marraskuuta. Tapahtumassa rauhoitutaan, hiljennytään ja luetaan yhdessä kirjoja.

– Tarkoituksena on tarjota rauhallinen aika ja paikka lukemiselle. Läsnäolon hetki, jolloin ei ole kiire minnekään muualle, Lahden kaupunginkirjaston kirjastonhoitaja Maisku Myllymäki sanoo tiedotteessa.

Tapahtuman viehätys syntyy siitä, että luetaan hiljaa yhdessä niin, että ympärillä on ihmisiä, jotka ovat yhtä innostuneita kirjallisuudesta.

– Lukeminen tuntuu siten vieläkin ihanammalta. Joku onkin kutsunut lukuretriittejä hiljaisuuden bileiksi.

Lukuretriitti alkaa yhteisellä kokoontumisella kirjaston toisessa kerroksessa sijaitsevassa Päijät-Häme-huoneessa. Ohjeiden jälkeen retriittiin osallistujat voivat valita itselleen mieleisen lukusopen. Sekä Päijät-Häme-huone että kokoushuone Puru on varattu kokonaan tapahtuman aikaiselle lukemiselle, mutta myös kirjaston muihin tiloihin voi mennä lukemaan.

– Rauhoitumme lukemisen ääreen noin kolmeksi tunniksi ja lopuksi kokoonnumme yhteen vaihtamaan ajatuksia lukemisesta ja kirjoista.

Retriittiin voi osallistua ottamalla omia kirjoja mukaan. Kirjastoon on koottu myös suosittelupöytä, josta voi poimia itselleen kiinnostavaa luettavaa. Pöydällä on esillä muun muassa aikuisten lukudiplomin kirjoja ja muita suosikkiteoksia.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tarjolla on lisäksi pientä syömistä.

Lahden kirjaston lukuretriitti lauantaina 16. marraskuuta kello 12–15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.