Lahden Askonalueen toimistoille uusi pääomistaja

Askonalueen toimistokiinteistöt saivat perjantaina uuden pääomistajan. Aku Isotalo

Kimmo Kangas

Askonalueen toimistokiinteistöt eli kiinteistöosakeyhtiö Lahden Askotalot ovat saaneet uuden pääomistajan. Kiinteistöt omistanut Renor tiedotti perjantaina, että se on myynyt enemmistöosuuden osoitteissa Askonkatu 9:ssä ja Askonkatu 10:ssä sijaitsevista toimistokiinteistöistä Trevian Rahastot -yhtiön hallitsemalle erikoissijoitusrahastolle.

– Olemme erittäin ilahtuneita, kun merkittävä suomalaisiin kasvukeskuksiin sijoittava vakavarainen erikoissijoitusrahasto on valinnut ensimmäiseksi sijoituskohteekseen Lahdessa juuri Askonalueen, sanoo Renorin toimitusjohtaja Marko Liimatainen yhtiön tiedotteessa.

Omistusjärjestely toteutettiin suunnatulla osakeannilla. Renor kertoo tiedotteessaan jatkavansa kiinteistöjen vähemmistöomistajana ja managerina.

Kaupan kohteena olevien kiinteistöjen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on vajaat 32 000 neliömetriä ja merkittävimpiin vuokralaisiin kuuluvat muun muassa Päijät-Hämeen käräjäoikeus, Andritz ja Rantalainen.

– Kiinteistö sijaitsee erittäin kiinnostavalla ja kehittyvällä alueella. Askonalueesta on muodostumassa vireä ja monipuolinen työn, asumisen ja tapahtumien kaupunginosa, sanoo Trevian Rahastot AIFM:n kiinteistösijoitusjohtaja Risto Aro yhtiön tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen maastopyöräilypolut tekevät vaikutuksen ulkopaikkakuntalaisiin – poimi ohjaajien reittivinkit ja neuvot lenkin suunnitteluun
 2. Parikymppinen lahtelaismies käytti hyväkseen 15-vuotiasta huostaan otettua lasta
 3. Rapistuva Pyhäniemen kartano odottaa remonttia – "Kokonaisilme siellä on synkän näköinen"
 4. Mattssonin Luomumarjatilalla Asikkalan Kurhilassa avattiin lettukahvilan ovet, "roskainen" lettutaikina herättää kummastusta
 5. Hollolan Kiikunlähteelle johtava Kiikuntie rajataan vain asukkaiden käyttöön – autot on jatkossa pysäköitävä yli kilometrin päähän lähteestä
 6. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen
 7. Mökkikalastajan tärkeimmät säännöt: tainnuta, verestä, jäähdytä ja perkaa
 8. Tähdet, tähdet -ohjelmaan pyydetty Konsta Hietanen ei halua valmistautua koitokseen liikaa – "En meinannut penkissäni pysyä, kun soitto tuli"
 9. Lahden Reipas vei voiton Kultsu FC:stä - katso ottelu jälkitallenteena tästä
 10. Lukijalta: Mitä oikeuksia on kehitysvammaisella?
 11. Käräjäoikeus tuomitsi muun muassa Lahdessa alaikäisiä tyttöjä kosketelleelle miehelle lisää istuttavaa
 12. Pienikin promillemäärä vaikuttaa ajokykyyn – rattijuopumuksia todetaan joka kesä lähes 18 500
 13. Huumekuskin autosta löytyi nyrkkirauta Lahdessa
 14. Asikkalassa toista autoa tölväissyt rattijuoppo jäi poliisin haaviin
 15. Hollolalaiset Paula ja Antti päättivät, että vihkiminen on joka tapauksessa sovittuna päivänä – elokuussa häitä järjestetään taas enemmän, osa siirsi häänsä ensi vuoteen asti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.