Lahdessa paljastui kaksi suurta kannabiskasvattamoa: poliisi takavarikoi 200 kasvia, 4 kiloa marihuanaa ja 300 000 euron arvosta käteistä ja koruja

Esitutkinnan perusteella kasvattamot ovat toimineet pitkään ja satoa on tullut huomattava määrä. Tässä on kannabiskasvin valmista kukintoa. Hämeen poliisi

 STT

Lahdessa on valmistumassa poliisitutkinta, jossa on kyse ammattimaisesta kannabiksen kasvattamisesta. Tutkinnassa on takavarikoitu yli 200 kannabiskasvia, 3,4 kiloa marihuanaa, yli 0,5 kiloa marihuanaa oksista ja lehdistä sekä muun muassa kokaiinia, MDMA:ta ja amfetamiinia, poliisi kertoo.

Lisäksi poliisi takavarikoi liki 76 000 euroa käteistä, yli 220 000 euron arvosta koruja ja kelloja sekä 18 500 euron edestä muuta arvo-omaisuutta. Omaisuuden epäillään olevan peräisin pitkään jatkuneesta kannabiksen kasvatuksesta.

Kasvattamoja on poliisin mukaan ollut kaksi ja ne ovat sijainneet Lahden koillisosassa Heinolan suunnassa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Pälvi Suokas.

Törkeistä huumausainerikoksista epäillään kahta naista ja kolmea miestä. Kahden miehen hallusta löytyi tutkinnassa aseita, joista osa oli luvattomia. Noin 30-vuotias lahtelaisnainen ja kaksi 30-40-vuotiasta lahtelaismiestä olivat vangittuina esitutkinnan aikana. Juttuun liittyy myös kuudes epäilty, alle kolmekymppinen lahtelaismies, jota epäillään vähäisemmistä huumausainerikoksista.

Kuulustelussa osa epäillyistä on kiistänyt rikokset ja osa ei ole kommentoinut epäilyjä lainkaan, Suokas sanoo.

Poliisin tutkinnan perusteella epäilty huumausainerikollisuus ei ole osa järjestäytynyttä rikollisuutta.

– Tutkinnassa ei saatu yhteyttä sillä tavalla kuin me puhumme, että on juttu, jossa on järjestäytyneen rikollisuuden epäily, mutta henkilö- ja tuttavapiirin perusteella yhteys tuli. Onko sitä kautta mennyt ainetta jakeluun, ei osata sanoa, Suokas sanoo.

Juttuun tarkennettu 15.11. kello 22.05 tietoja vangittuina olleista epäillyistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.