Lahteen konsertoimaan saapuvan Saara Aallon joululahja Suomelle: "Haluaisin antaa vähän enemmän uskoa itseensä"

Saara Aalto on julkaissut joululevyn. Artisti konsertoi Lahdessa aiemmin tällä viikolla. Lauri Laukkanen

Minni Salminen

Vuoden alussa Britannian Dancing on Ice -ohjelmassa pronssille luistellut ja sen jälkeen ympäri Eurooppaa keikkaillut Saara Aalto julkaisi joululevyn Fairytale - Joulun taikaa perjantaina 15. marraskuuta. Levyltä löytyy valikoima Aallon omia joululaulusuosikkeja sekä täysin uusia kappaleita. Aalto kertoi Radio Voimalla ensimmäisen joululevynsä ilmestyneen jo kahdeksan vuotta sitten.

- Sen jälkeen fanini ovat pyytäneet tekemään toisen. Odotin oikeaa hetkeä. Nyt minulla on ollut kolme vuotta taukoa niin, etten ole ollut Suomessa joulun aikaan, kun olen ollut Briteissä X-Factorin jälkeen. On ollut ikävä Suomen joulutunnelmaa ja joulumusiikkia, kertoi Aalto.

Saara Aallon uudesta joululevystä julkaistaan myös brittiversio ensi viikon lopussa.

- Britanniassa on sen verran erilaista joulumusiikkia ja siellä halutaan menevämpää popmusiikkia. Sillä levyllä on esimerkiksi biisi, jonka Kylie Minogue sävelsi minulle, mutta se olisi ollut liian iloinen popbiisi Suomi-levylle. Suomi-levy on enemmän semmoista perinteistä suomalaista joulumusiikkia, Aalto kuvaili ja kertoi sanoittaneensa uudelle levylleen yhden kappaleen myös kumppaninsa Meri Sopasen kanssa.

- Se oli yllättävän hyvä kokemus. Mietin, mikä olisi oman kappaleen aihe ja pyysin "Meri auta minua". Menimme ulos piknikille Lontoossa ja Meri alkoi miettimään omia elämänkokemuksiaan. Hän on menettänyt nuorena monta ystävää. Se on hirveää. Meri ehdotti, tehtäisiinkö kappale siitä, miltä tuntuu joulu, kun se oma ystävä tai läheinen ei ole enää luona. Siitä tuli tosi koskettava. Nyt Meri on ihan innostunut tekemään uusia biisejä, katsotaan miten käy, Aalto vinkkasi.

Onnellisuus ruokkii Saara Aallon luovuutta.

- On jonkinlainen myytti, että taidetta luodaan silloin, kun ryvetään murheissa. Mulle se ei toimi. Kun olen surullinen, minun ei tee mieli tehdä mitään. Kun olen onnellinen ja minusta tuntuu, että olen yhteydessä tämän maailman kanssa, niin silloin tahdon tehdä lauluja siitä tunteesta. Silloinkin saatan kyllä tehdä haikeita biisejä, kuvaili Aalto.

Stressi on tuttu juttu Saara Aallon elämässä.

- On niin paljon töitä, mikä on ihana asia, mutta kun toimin kahdessa maassa, niin töitä on vain niin paljon. Koko ajan on mielen päällä joku, mikä pitää hoitaa. Se pitää mielen aika kiireisenä. Välillä se kasautuu niin, että on vain paha olla, Aalto kertoi ja mainitsi selviytyvänsä tilanteista tiedostamalla, että paremmat, kiireettömämmät ajat ovat aina tulossa.

Joulun taikaa -kiertue saapuu Lahteen Ristinkirkkoon 3. joulukuuta.

- Minulla on Lahdesta todella hyvät muistot. Aina kun joulukiertueeni tulee Lahteen, niin kirkko on ollut niin täynnä, etteivät kaikki ole mahtuneet sisälle. Lahti on minun joulupaikkakuntani, siellä on aina niin hyvä tunnelma. Lahdessa on ollut aina ihan sairaan hyvät konsertit, kiitteli Aalto.

Millaisen joululahjan tahtoisit antaa Suomelle?

- Haluaisin antaa Suomelle vähän enemmän uskoa itseensä, siihen että suomalaiset on ihan huipputyyppejä, huippulahjakkaita ja taitavia. Suomalaiset pystyvät mihin vain, kun vain on rohkeus. Eli tämmöistä "No-Fear"-asennetta, sehän on ollut minun mottoni jo vuodesta 2015, ehkä sitä samaa myös Suomelle. Uskokaa itseenne ja kokeilkaa tehdä hulluja asioita, Aalto rohkaisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 4. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 5. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 6. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 7. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 8. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 9. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 10. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 11. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 12. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 13. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 14. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 15. Valtionvelka nousee arviolta 132 miljardiin euroon – VM:n budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.